Tysken Emre Can menar att drömmen om medaljer och chansen att få gå i sin idol, Zinedine Zidanes fotspår, övertygade mittfältaren om att lämna Liverpool för Juventus. 

Can avslöjar också att den italienska klubben har varit i kontakt med honom och hans agent i flera år. 

Can nekade en kontraktsförläningen med Liverpool och kunde ansluta till Juventus på "Free transfer". 

– Jag hade erbjudanden från många bra lag, säger Can. 

– Jag valde att gå till Juventus eftersom det är ett stort projekt här. De har höga mål och det är något jag vill vara en del av. 

– Jag är väldigt glad att vara här. Jag vet hur Juventus spelar. Jag såg många matcher förra säsongen och en av mina idoler Zidane spelade här.

– När jag började spela fotboll var min tränare en stor Juventus-supporter. När jag var sex eller sju år så sa han att en dag kommer du spela för Juventus. Nu är jag här och det är en cool historia. 

– Klubben har haft en god kontakt med min agent i flera år. Jag vet hur stor klubben är och dess mentalitet, de vill vinna titlar. Jag kom hit för att vinna titlar. 

Can som gjorde 167 framträdande i Liverpooltröjan förnekar ryktena om att han och Klopp skulle kommit på kant med varandra. 

– Om jag hade problem med Klopp? Nej jag hade inga problem med honom. Jag hade en väldigt bra relation med honom, säger Can.
– Han önskade mig lycka till här. Jag hade aldrig problem med honom. 

Källa: liverpoolecho