Nästa match (Champions League)

Bayern München klubbmärke Bayern München (H)

tisdag 19 feb 21:00

Fekir vill till LFC

Bild till nyheten

Nabil Fekir har bett Lyons ägare om att få genomföra sin drömflytt till Liverpool.

Fransmannen har klargjort för Lyons ägare Jean Michel Aulas att han fortfarande vill till Liverpool, skriver Daily Mirrors välinformerade och normalt pålitlige reporter David Maddock på onsdagskvällen.

Fekir, som på ett eller annat sätt kommer att delta i VM-finalen mot Kroatien på söndag, lär ha kommit överens med Aulas om att åtminstone återuppta samtalen efter att dealen med LFC sensationellt kollapsade strax före VM.

Enligt Maddock ska Fekir till och med ha träffat Lyon-bossen två gånger under turneringen, eftersom Aulas också är inflytelserik inom det franska fotbollsförbundet, FFF.

Liverpool har dock inget intresse av att återvända till förhandlingsbordet om Aulas vidhåller samma krav som i juni. Klubben är däremot redo att återuppta samtalen om denne kan tänka sig en omstrukturering av villkoren.
Det behöver dock inte nödvändigtvis handla om att pruta på övergångssumman på £53M, som klubbarna först kom överens om.

Problemet handlar om 24-åringens svåra knäoperation 2015.

Det är underförstått att Fekir fick ett transplantat för att återhämta sig från knäskadan. Även om operationen var lyckad känner LFC:s medicinska team en oro för att den kan bli problematisk på längre sikt.

Fekirs egna rådgivare är klara över Liverpools ståndpunkt, men har samtidigt meddelat Lyons VD om att deras klient fortfarande vill lämna. Anfield uppges också vara Fekirs drömdestination.

Jean Michel Aulas är sedan länge ökänd som en hårdnackad förhandlare, en av de tuffaste inom världsfotbollen. 

Nya samtal kommer inte att ske förrän efter VM-finalen på söndag – och de kommer enbart att återupptas om Aulas är beredd att kompromissa.

Bannerbild