Podden om 'Safe Standing'

Bild till nyheten Podden om 'Safe Standing'
I ett rykande färskt avsnitt av LFC Podden Premium har man nu grottat ner sig i 'Safe Standing' - alltså säker ståplats. Ett ämne som i det närmsta är tabubelagt kring Merseyside, men som ändock får fler och fler påhejare.

Sedan Liverpools läktarkatastrofer på slutet av 80-talet förbjöds ståplatsläktare i England. Säkerheten kunder inte garanteras för fansen och det blev krav på sittplats. 

I takt med att många fans dock menar att "kostymnissarna" och tysta åskådare - snarare än fans - tagit över läktarna har röster höjts för att återinföra ståplats. 

I slutet av juni nåddes så kulmen när över 100.000 personer hade signerat en namninsamling och därmed tvingat parlamentet att ta upp frågan och debattera den lag som idag förbjuder just ståplats. 

Runt om i Europa har det på senare år byggts såkallad "Safe Standing" där varje person - trots att man står - har sin numrerade plats att förhålla sig till. Något som säkerställer att det inte fylls för mycket folk i särskilda sektioner. 

I detta avsnitt av LFC Podden får ni lära er mer om just Safe Standing och vilka för- och nackdelar som kan ligga i revolutionen. Och om panelen tycker att det är dags att lätta på regelverket. 

LFC Poddens premiumavsnitt hittar ni på PodMe.com och ni signar gratis upp för 30 dagars fritt lyssnande. Perfekt för hängmattan, flygresan eller den slappa sommarkvällen. Utöver detta avsnittet hittar ni intervjuer, resereportage och spelarporträtt. 

Tycker man att det är bra grejer kan man sedan förlänga sin prenumeration för bara 19 kr/månad. 

Ni hittar avsnittet om Safe Standing i länken nedan:

LYSSNA DIREKT!


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer