Klopp om Shaqiri

Bild till nyheten Klopp om Shaqiri
Jürgen Klopp medger att han varit ett stort fan av Xherdan Shaqiri under en längre tid.

Shaqiri blev klubbens tredje värvning för sommaren när han idag genomgick en läkarundersökning och skrev under ett femårskontrakt på Melwood.

Shaqiri ansluter till Liverpool efter tre år med Stoke City i Premier League - 84 matcher och en sammanlagd summa av mål och assist på 30 blev det. Innan tiden i Stoke var han i Inter, Bayern Munchen och FC Basel.

Klopp har beundrat anfallarens flexibilitet, tekniska förmåga och personlighet under en lång tid och menar att möjligheten att arbeta tillsammans kom i precis rätt tid för båda parter.

– Jag tror att den engelska frasen för att beskriva värvningen skulle vara "no-brainer". När någon som honom blir tillgänglig på detta sätt gäller det att agera om man är smart, något som varit i denna situation, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Han har snabbhet, teknik och rätt mängd arrogans på planen, han är modig som hela tiden vill ha bollen och påverka matchbilden. Dessa är egenskaper som krävs för att spela för oss.

– Vi är den perfekta flytten för honom i detta läge. Han behöver pusha och utmana sig själv, vilket han kan göra i vår klubb. Vi vill att han ska uttrycka sig på planen men samtidigt lära sig och förbättra de områden som han kan bli bättre på.

– Från vår sida ser vi honom som en spelare som kan göra stor skillnad för en trupp och ett lag, eftersom att han kan spela på flera positioner i vårt system. Han ger oss möjligheten att använda de spelare vi redan har på andra sätt också, något som är mycket bra.

– Jag känner till honom väl från tiden i Schweiz, men framförallt från tiden i Tyskland. Jag har länge varit en beundrare av honom som spelare. Det som är bra är att han nu också har fått erfarenhet av Premier League och vet hur man presterar i denna otroligt intensiva miljö. Han gjorde det även mycket bra under VM, vilket betyder att han kommer till oss fylld av självförtroende.

– Slutligen, Xherdan som person kommer att passa perfekt in i Liverpool. Han har personlighet och driv - han är någon som kommer att höjas av den fantastiska stämningen på läktaren. Han kommer att bli en del av ett omklädningsrum fullt av härliga grabbar och jag vet att de kommer att välkomna honom med öppna armar och göra allt för att få honom att känna sig som hemma, avslutar Klopp.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer