0-0 mot Bury

Bild till nyheten 0-0 mot Bury
Det blev en mållös tillställning på Gigg Lane när Bury tog emot Liverpool. Liverpool dominerade matchen genomgående men lyckades aldrig få in bollen. Inte en av de bästa insatserna från de rödklädda.

Liverpool tog tag i taktpinnen direkt vid matchstart och dominerade bollinnehavet.

De röda rullade boll på offensiv planhalva utan att skapa några riktigt farliga chanser. Divock Origi fick en halvchans men Bury-keepern gjorde sig stor och räddade.

De lägen som skapades räddades antingen av målvakten eller av spelare på mållinjen. En annan dag står det 3-0 till Liverpool efter den första halvleken, men det stämde inte riktigt fullt ut för spelarna där ute idag.

De positiva aspekterna från den första halvleken var att vi fick se prov på Fabinhos fina defensiva spel på mittfältet, samtidigt som ynglingen Curtis Jones imponerade stort i och med sin trygghet med boll och drivet i steget. Han låg bakom mycket av Liverpools anfallsspel. Även Daniel Sturridge var pigg och sökte mycket boll lite längre ner i plan, kan bli en intressant roll för engelsmannen om han får chansen på riktigt av Jürgen Klopp, och om skadorna tillåter förstås.

Vad gäller defensiven så skapade Bury i princip ingenting framåt, hemmalagets farligaste målchans kom efter en bjudning av Alberto Moreno.

I paus byttes tio av elva spelare ut, och endast Karius var kvar från den första halvleken.

Laget i andra halvleken fortsatte att trumma på utan att skapa några riktigt giftiga chanser. Ben Woodburn borde ha gjort 1-0 när han blev frispelad av Camacho som hade drivit upp bollen i plan efter en misslyckad aktion av Bury-keepern.

Adam Lallana fick spela en halvlek utan skadebekymmer och förhoppningsvis kan den tekniske mittfältaren spela en större roll för Liverpools säsong än under den som var, en säsong som blev nästintill helt förstörd på grund av skador.

Matchen slutade 0-0 och Bury måste varit det nöjdaste av det två lagen när domaren tog pipan i mun och blåste av. En frustrerande eftermiddag för de röda som dominerade matchen konstant men inte lyckades få in bollen. Närmast kom faktist Bury med ett mål, som dock blev bortdömt då offsideflaggan kom upp från linjedomaren.

Naby Keita fick 45 minuter till i Liverpooltröjan och han visade prov på vilken klass han besitter. Mycket fin teknisk förmåga i kombination med löpstyrka och fin passningsfot kan göra honom till en vital del i Jürgen Klopps lagbygge under säsongen.

Matchfakta:

Bury – Liverpool 0-0

Målen: –

Laget i första halvlek: Karius, Clyne, Van Dijk, Matip, Moreno, Milner, Fabinho, Jones, Ojo, Origi, Sturridge

Laget i andra halvlek: Karius, Gomez, Phillips, Klavan, Robertson, Keita, Chirivella, Lallana, Camacho, Solanke, Woodburn.