Klopp om ungdomarna

Bild till nyheten Klopp om ungdomarna
Jürgen Klopp diskuterar Curtis Jones framsteg under försäsongen.

Liverpool har haft flertalet akademispelare på planen under träningsmatcherna. Den yngste av dem är Curtis Jones som är född 2001.

Den offensiva mittfältaren har varit involverad i alla matcher hittills, två av dem har han startat. I sjumålssegern mot Chester gjorde han en läcker assist fram till Harry Wilson.

Enligt Liverpool Echo är Jürgen Klopp nöjd med 17-åringens prestationer, men påpekar att det kvarstår mycket för den unga talangen.

– Curtis är som de andra, som Ben Woodburn förra året eller Trent Alexander-Arnold. Det är bra för oss, men det handlar inte om att visa upp sig en eller två gånger, det handlar om att ta rätt beslut. 

– Fysiskt sett ligger han lite före de andra eftersom han uppenbart är längre, säger Klopp, och tillägger att tonåringen på grund av sin unga ålder kommer att lägga på sig mer muskler naturligt.

– Alla dessa grabbar är duktiga fotbollsspelare, men du kan se att det är svårt. Ett år äldre och alla tror att du måste vara redo för att ta nästa steg eftersom att det kommer nya unga grabbar. Vi tycker bara att det är bra att vi har ännu en talang. Det är en lång väg att gå, men vi är avslappnade kring situationen.

Tillsammans med Jones, Woodburn och Wilson är Rafael Camacho, Nathaniel Phillips, Sheyi Ojo, Pedro Chirivella, Ryan Kent och målvakten Kamil Grabara de unga spelare från akademin som har varit med under försäsongsmatcherna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer