Klopp mötte pressen i USA

Bild till nyheten Klopp mötte pressen i USA
Liverpools manager säger att han har ändrat uppfattning om stora övergångssummor eftersom "världen förändras", som han sa när han mötte pressen efter att laget har landat i USA.

Liverpool tränade på Bank of America Stadium I Charlotte i delstaten North Carolina under kvällen. En halvtimme innan mötte Jürgen Klopp pressen för att svara på frågor från journalister inför mötet med Borussia Dortmund.

Matchen, som är en del av International Champions Cup, spelas söndag kväll klockan 22:05.

Klopp börjar presskonferensen med att berätta att kvällens träningspass kanske inte var det viktigaste passet i karriären. 

– Jag sov för 25 minuter sedan, så jag kan tänka mig hur spelarna känner, men nu handlar det om att röra lite på benen och komma igång efter flygturen. Det är träning nu ikväll, så är det träning imorgon på morgonen och sedan match på kvällen.

– Dortmund är helt klart det bästa laget vi kommer att ha mött hittills under försäsongen.Vi får se på träningarna, med det verkar bli så att vi byter alla i paus igen. Vi får se hur det ser ut, vilka som tränar. Jag vill se de som har jag har jobbat med på träning i matcherna.

Klopp om den fysiska biten:

– Jag kan inte tvinga fram något. Vi ska göra det vi måste göra, jobba med matcher och analysera, svarar han på en fråga om matchformen efter tuffa träningsveckor.

– Dessa tre matcher kommer tätt inpå varandra för alla involverade lag, med tanke på resorna och allt. Man önskar lite svårare förhållanden, som i Hong Kong förra året, men vi tog ju oss igenom det och spelade fotboll.

– Det bästa sätt att förbereda sig inför tuffa svårigheter under säsongen är att uppleva liknade saker tidigt.

Om rivalmöten:

– Jag såg laguppställningarna i matchen mellan Dortmund och Manchester City. City hade ett ungt lag, något man tvingas till då spelarna behöver semester. Det är inga problem med att möta City och United under denna resa. Jag tror ingen av oss kommer att använda dessa matcher särskilt mycket för att analysera innan säsongen drar igång.

Om Salah:

Klopp får en fråga om statusen på Salah, efter axelskadan. Klopp menar att han är 100% redo.

– Han var bra under VM med tanke på axeln, och vi hade tät kontakt med dem. Han är en väldigt seriös person och han vet att det handlar om sin karriär. Kan man inte så kan man inte. Han är frisk nu och full av glädje. Glad över att vara tillbaka.

– Det var kul att se honom och Sadio igen. De har haft ett intensivt år, men de längtar väldigt mycket till nästa säsong. De har gjort det arbete som de skulle under semestern.

Om att Liverpool befinner sig mitt i en utvecklingsperiod:

Klopp snackar om Liverpools framgångar.

– Vi har varit i tre finaler, två stora, och förlorat dem på annorlunda vis. Det har inte varit de bästa ögonblicken i våra liv, men det är en erfarenhet som vi kan försöka att utnyttja. Klubben befinner sig i ett bra läge, vi är påväg fram, vi ser mållinjen, vi är konkurrenskraftiga, vi är i mitten av en utvecklingsperiod. Det är inte allt för långt ifrån något speciellt.

Om Pulisic:

Fokuset flyttades till övergångar. En reporter frågar om Dortmundspelaren Christian Pulisic, som har ryktats till Liverpool i flera år.

– Ja, han har kontrakt med Dortmund. Det är det första problemet, säger Klopp.

– Jag känner Christian. Jag har gillat honom sedan han var liten. Han är en fantastisk spelare, han förtjänar att folk har höga tankar om honom. Om han vill spela i England så har han möjlighet till att göra det, men han spelar redan i en bra klubb.

– Förra säsongen kanske inte var hans bästa, men han var en avgörande spelare. Detta är viktigt:   det är ingen stress, vilket är bra, och han önskar att bli så bra som han bara kan bli. Om han hade kommit till oss, det vet jag inte. Jag gillar honom, men vi respekterar kontrakt. Vi har gjort vår buisness och Dortmund har gjort deras. Allt är bara bra.

Om gamla klubben Dortmund:

Klopp tillägger att han fortfarande har "ett väldigt bra förhållande" till Dortmund och människorna runt om klubben.

– Många goda minnen. Jag hade en fantastisk tid där.

Om de dyra övergångarna:

Klopp får en fråga om övergångsmarknaden, och blir konfronterad med tidigare uttalanden om motståndarklubbar som spenderade stora pengar. Klopp kritiserade till exempel Paul Pogbas övergång till Manchester United.

– Det är ett problem: oavsett vad slags bullshit man säger så är det ingen som glömmer det.

– Men det är fortfarande sant till viss del. Jag kunde inte ha föreställt mig att världen skulle förändra sig. 100 miljoner pund var en galen summa, men sedan dess har världen förändrats. Vi värvade den dyraste målvakten, "bam, bam", så kommer det nya övergångar med andra klubbar inblandade. Det handlar inte om att vara envis och inte betala stora summor.

– Om Liverpool FC inte är framgångsrik, så måste vi arbeta. Att förbättra denna trupp kostar pengar. Såhär långt har det varit ett väldigt bra år för oss. Vi var ganska  framgångsrika förra säsongen, men tvingas ändå att ersätta spelare. Emre Can lämnade, då var det en bra affär att hämta in Fabinho. Shaqiri, vi såg han spela under VM. Jag vet att Stoke åkte ur förra säsongen, men han hade många bra matcher. Vi bryr oss inte om vad världen tänker, precis som att Manchester United inte brydde sig i vad jag tänkte.

– Har jag ändrat uppfattning? Ja. Det är bättra att ändra uppfattning än att inte ha någon alls.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer