Nominerade till FIFA-priser

Bild till nyheten Nominerade till FIFA-priser
Mohamed Salah och Jürgen Klopp har blivit nominerade till att vinna priser av FIFA.

FIFAs utnämnande av årets bästa spelare i världen och den prestigefyllda Ballon d´Or är inte längre ett och samma pris. Det ändrades 2016. Liverpool har för första gången på länge en spelare nominerad till priset som världens bästa spelare enligt FIFA.

Mohamed Salah är en av tio spelare som nominerats efter sin fenomenala debutsäsong på Anfield. Det bekräftar FIFA idag.

De tio spelarna som är nominerade är Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Luka Modric, Mohamed Salah och Raphael Varane.

Det är journalister, landslagstränare, landslagskaptener och supportrarna som röstar fram vinnaren. Varje grupp har 25 procent av rösterna. 

Jürgen Klopp är även han nominerad till ett pris - årets manliga tränare har tysken chansen att vinna. Detta efter att ha tagit Liverpool till Champions League-final samt en fjärdeplats i Premier League.

De andra nominerade är Massimiliano Allegri (Juventus), Stanislav Cherchesov (Ryssland), Zlatko Dalic (Kroatien), Didier Deschamps (Frankrike), Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Roberto Martinez (Belgien), Diego Simeone (Atletico Madrid), Gareth Southgate (England), Ernesto Valverde (Barcelona) och Zinedine ZIdane (Real Madrid).

24 september får vi veta vem som vinner, när galan The Best FIFA Football Awards går av stapeln i London.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer