– Bryr mig inte om resultatet

Bild till nyheten – Bryr mig inte om resultatet
Jürgen Klopp om matchen, Alisson, övergångar och Milners huvudskada.

Jürgen Klopp mötte pressen efter segern med 5-0 mot Napoli.

– För att vara ärlig så är resultatet inget som jag är intresserad av. När det är försäsong så kan man förlora med 5-0 utan att allt var helt fel, och du kan även vinna med 5-0 utan att allt var helt perfekt. Det är så det är, säger Klopp.

– Det var i perioder, speciellt vid en del av målen, briljant. Hur vi avslutade, hur vi gjorde mål i olika situationer, det var mycket bra. Vad gäller organisationsmässigt så var det bra under stora delar av matchen, men mindre bra under vissa perioder.

På grund av VM i Ryssland så ligger spelarna på lite olika nivå vad gäller form och tempo. Klopp diskuterar hur anfallstrion ligger till.

– Bobby har varit här i fyra dagar, men det såg ut som att han skulle kunna ha spelat mer. Sadio och Mo kom för längesen nu, men de är i en annan del av försäsongen och bör vara slitna nu - man kunde se det på dem. Uthållighetsmässigt är de inte där de måste vara när säsongen drar igång, så det måste vi jobba med.

James Milner tvingades av planen med ett jack i pannan. Klopp kunde inte säga hur lång frånvaron blir, men berättar att han fick sy 15 stygn.

– Det är helt klart det mest negativa med matchen.

– Han har fått många stygn, 15 stycken, man vill inte ha dem i den delen av ansiktet. Han är ganska positiv, men ingen har gett honom en spegel ännu!

Efter att ha spenderat stora summor tidigare under sommarens transferfönster lutar det nu åt att spelare kommer att säljas.

– Vi får se vad som händer. Om någon från mitt lag var tillgänglig, skulle jag i en situation där jag var manager för ett annat lag ha köpt dem alla. De är alla fantastiska grabbar, som är kapabla till att spela fantastisk fotboll. Just nu är truppen för stor, det är sant. Dock betyder det inte att vi kommer att ge bort dem gratis.

Managern blir tillfrågad om detta är den starkaste truppen han haft sedan han kom till klubben 2015. 

– Förhoppningsvis, men vi får veta det efter säsongen. Det är inte transfers eller pengar som visar hur bra en trupp är, det är resultaten. Det handlar om fotbollen.

Klopp har tidigare sagt att det inte kommer att komma in fler spelare, och när han får frågan igen svarar han skämtsamt.

– Jag kan inte förstöra er deadline day. Folk sitter framför tv:n hela dagen för att se vem som köps och vem som säljs. Jag kommer inte att se det eftersom jag ska jobba.

Klopp pratade även om Alisson, efter att målvakten gjort debut för Liverpool.

– Han är en mycket bra spelare med fötterna - kanske lika bra som han är målvakt! Det var en prestation som var bra allround. Speciellt med tanke på vad som skrivits innan matchen och allt runt omkring - man kan tänka sig vad som händer med en människa i den situationen.

– Vi involverade honom mycket i uppspelen, men både han och utespelarna måste bli mer vana vid det. Men när det kommer till kritan är han där för att rädda bollar, vilket han gjorde i alla avgörande ögonblick idag, så jag är nöjd, avslutar Klopp.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer