Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Klopp försvarar Achterberg

Bild till nyheten

Jürgen Klopp svara på kritiken gällande målvaktstränare John Achterberg och menar att Alisson är i goda händer.

Jürgen Klopp menar att Liverpools nya målvakt Alisson Becker är i mycket goda händer med "målvaktsgalningen" John Achterberg. 

Den förre Tranmere-målvakten Achterberg har fått utså mycket kritik från supportrar under de senaste åren när Achterberg jobbat med Simon Mignolet och Loris Karius. 

Klopp menar att Liverpool är lycklig som har Achterberg och han är en högt värderad medlem av klubbens tränarstab.

– För det första är John en målvaktsgalning. Han jobbar hela tiden, säger Klopp.

– Det är enkelt, alla på puben tror de kan allt och förstår allt till 100 procent om fotboll. 

– Men om du frågar dem, vad en målvakt ska göra, kan de inte säga mer än att fånga bollar. De har ingen aning om målvaktsteknik och allt sådant.

– John är alltid först till jobbet och också han som lämnar sist. Det spelar ingen roll hur tidigt jag är på Melwood, John är alltid där innan.

– Han är ständigt där och utvecklar, ändrar träningsprogram och jobbar med killarna. Enligt mig är han en fantastisk målvaktstränare. 

– Jag kan förstå att folk kritiserar om de inte varit nöjda med målvakterna under de senaste åren. Men John är inte anledningen till det. 

– Liverpool är tufft för en målvakt eller förhoppningsvis var det de. Nu har vi hittat en lösningen alla är nöjda med, en fantastisk målvakt. 

Achterberg anslöt till Liverpool under Rafael Benitez dagar och under Kenny Daglsih blev han förstalagets målvaktstränare. 

Under de senaste sju åren har Achterberg jobbat med målvakter som Pepe Reina, Alexander Doni, Peter Gulacsi, Brad Jones, Simon Mignolet, Adam Bogdan, Danny Ward och Loris Karius. 

Källa: liverpoolecho

Bannerbild