Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Ings känslosamma avsked

Bild till nyheten

Danny Ings med emotionellt avsked till Liverpoolfansen samtidigt som Jürgen Klopp hyllar 26-åringen.

Han är nu utlånad en säsong, men övergången blir permanent nästa sommar.

På sitt Instagram-konto tar Danny Ings farväl av Liverpool FC:

"Jag vill tacka alla i Liverpool FC för att ha önskat mig välkommen in i familjen och för att ha varit der är tuffa och goda perioder".

"Jag önskar er all framgång i framtiden och jag kommer att sakna er allesammans. YNWA."

Samtidigt sitter Jürgen Klopp blandade känslor efter att Ings lämnat. Till officiella hemsidan säger han:

– Det är en märklig känsla att säga farväl till Danny. Den största känslan är hur mycket vi kommer att sakna honom. Han är en fantastisk kille. Om du skulle kunna lagra karaktär och ande på flaska så skulle hans ha sålts runt hela världen.

– Han är så otroligt positiv och full av energi. Men vi kommer inte bara att sakna hans karaktär, för han är en fotbollsspelare som har alla verktygen.

– Det som är klart är att han haft noll flax, i alla fall under min period här. Innan jag kom hit försökte jag se så många matcher på video som möjligt och Danny Ings framstod som en som jag gladde mig åt att träna.

– Vi känner alla till hans historia och oturen han har haft. Det är också orsaken till den andra känslan, att glädja sig å Dannys vägar. Han har fått en bra övergång och hans framtid är ljus.

– När han sa att han ville lämna, av hänsyn till sin karriär för att få regelbunden speltid, var det tidigt klart att Southampton låg bra till hans. Det är hans hem, familjen hans finns där och det är hans barndomsklubb. 

– Så vi tar farväl av en vän, men för Dannys del vet jag att de bästa kapitlen inte är skrivna ännu. Han är i så god fysisk form, den bästa i karriären tippar jag, och han behöver bara få chansen.

– På vägnar av Liverpoolfamiljen säger vi lycka till, Danny, och vi kommer att sakna dig.

Bannerbild