Salah polisanmäld

Bild till nyheten Salah polisanmäld
The Egyptian King filmades då han höll mobiltelefonen i handen medan han körde bil. Se klippet här.

Det blev ett herrans liv på de engelska tabloiderna när Merseyside Police bekräftade att man ska förhöra Mohamed Salah, efter att det dök upp en video på sociala medier att han använde mobilen medan han körde bil.

Speciellt motståndarfansens supporters blev entusiastiska och många taggade polisen för att göra dem uppmärksamma på filmklippet.

Men det var faktiskt hans arbetsgivare Liverpool FC som som kontaktade polisen, efter samtal med spelaren själv, bekräftar en talesman för klubben.

Det som skedde var att Salah lämnade arenan i sin Mercedes och med sin unga familj i baksätet efter 4-0-segern mot West Ham i söndags. Han körde långsamt nedför Arkles Lane för att ta sig vidare mot Utting Avenue. 

Då sprang det ut fans i gatan för att ta bilder eller försöka få en autograf av superstjärnan. Han vevade aldrig ner rutan och filmades istället när han satt och scrollade på sin mobil. Klart pressad över situationen.

Enligt ögonvittnet Chris Dawes såg det ut som att Salah tittade på mobilen för att undgå ögonkontakt med autografjägarna, däribland Rob Wylie som säljer autografer på sin sajt Isconic Scribbles.

– Jag tror att många spelare känner till honom och därför vill de inte vara samarbetsvilliga. Mo Salah skrev inget på sin mobil, men tittade i den medan bilen stod stil, säger Dawes till Liverpool Echo.

I ett meddelade på Facebook nekar autografjägaren Wylie till det.

Sedan januari 2017 har LFC förbjudit spelarna att stanna och skriva autografer eller att ta selfies utanför träningsanläggningen Melwood av säkerhetsskäl. Något som spelarna annars har gjort under decennier. 

En av orsakerna är att trafiken stockar sig på Deysbook Lane utanför Melwood och att det kan uppstå farliga situationer.

Detta har i sin tur medfört att fans och autografjägare har börjat följa efter spelarna längst Arkles Lane eller Priory Road utanför Anfield istället. Till skillnad från Melwood är dessa vägar hårt trafikerade och inget naturligt ställe att stanna bilen på. 

Enligt den brittiska trafiklagen gjorde Salah fel och kommer antagligen att få en varning, prickar på sitt körkort eller böter.

Samtidigt får 26-åringen skarp kritik av vägsäkerhetsorganisationen Brake.

”Det är en besvikelse att se en sådan förebild för tusentals fotbollssupportrar bryta mot lagen och föregå med dåligt exempel. Mobilanvändande bakom ratten är både förbjuden och farlig. Allt som distraherar föraren från vägen, bara för ett ögonblick, kan leda till förödelse oavsett hur långsamt föraren kör”, skriver organisationen.  

Se klippet nedan.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer