2-0-seger mot Palace

Bild till nyheten 2-0-seger mot Palace
Det blev en nervig avslutning av matchen på Selhurst Park, men efter en typisk Liverpoolkontring och 2-0 i matchens slutskede blev det till slut 3 poäng till de – för kvällen – gråklädda gästerna.

PREMATCH:

Mycket av förhandssnacket när Liverpool möter Crystal Palace borta nu för tiden handlar om 3-3-matchen, där medier gärna trycker på att Liverpool spelade bort titeln på Selhurst Park - dock så vet alla röda att det var redan i matchen mot Chelsea som Liverpool tappade greppet om titeln, vilket gör denna eviga påminnelse lagomt tröttsam.

Vad gäller laget för kvällen så var det en oförändrad elva från premiären som Jürgen Klopp skickade ut på planen.

FÖRSTA HALVLEK:

Liverpool öppnade klart starkast, men lyckades inte skapa mer än ett par halvchanser när supertrion stack i djupled gång på gång. Det var även medelmåttig klass på inläggen från de bägge ytterbackarna vilket bidrog till uteblivna chanser.

Det var istället Crystal Palace som skulle komma närmast ett ledningsmål, detta efter ett sällsynt misstag av Naby Keita när han spelade fel på mitten. Andros Townsend vände upp och avfyrade ett skott som skruvade sig i ribban, men Alissons nolla förblev kontakt.

Liverpool lyckades att skaka av sig ribbträffen och tog snabbt tag i matchen igen, dock utan framgång i den sista tredjedelen. Mohamed Salah kom närmast med en chipp över mål efter en mycket fin aktion av Naby Keita där mittfältare vände bort en Palace-spelare på defensiv tredjedel och löpte över hela plan för att sedan frispela Salah som inte riktigt fick till avslutet.

Med bara minuten kvar av den första halvleken skulle dock utdelningen komma för Liverpool. Mo Salah blev nedriven i straffområdet och domare Michael Oliver pekade på straffpunkten. James Milner klev fram och gjorde inga misstag - 1-0 till Liverpool inför halvtidsvilan.

ANDRA HALVLEK:

Mohamed Salah fick inte riktigt till touchen ikväll, och den svek honom i ett friläge precis i början av den andra halvleken vilket gjorde att läget rann ut i sanden.

Efter en bättre period av Crystal Palace kom kallduschen för hemmalaget - ytterbacken Wan-Bissaka blev utvisad efter att ha fällt Salah som löpt sig fri. Dock lyckades Liverpool inte utnyttja frisparksläget som följde, utan resultatet 0-1 kvarstod även in mot slutet av matchen.

Detta gav Crystal Palace energi och de orkade, trots en man mindre, pressa Liverpool och de sista tio blev riktigt nerviga. Dock så kunde alla Liverpoolsupportrar andas ut på stopptid när Liverpool kontrade efter en Crystal Palace-hörna; Salah frispelade Sadio Mané som kyligt rundade målvakten och avgjorde matchen. 2-0 till Liverpool vilket också skulle bli slutresultatet.