Nyckelspelare på väg hem

Bild till nyheten Nyckelspelare på väg hem
Merparten av nyckelspelarna är nu klara med landslagsspel och återvänder till Merseyside för att ladda inför mötet mot Tottenham på Wembley.

Virgil van Dijk och Gini Wijnaldum spelade hela matchen borta mot världsmästarna Frankrike i UEFA Nations League på söndagen, men förlorade med 2-1 trots en stark kämpainsats. 

Nederländarnas mål gjordes för övrigt av förre Liverpoolbekantingen Ryan Babel. Hans första fullträff för landslaget på 13 år! 

Naby Keita ledde sitt Guinea till en 1-0-seger mot Centralafrikanska Republiken.

Sadio Mané spelade hela matchen när Senegal överraskande nog bara fick 2-2 borta mot Madagaskar. Den matchen gällde också kvalet till Afrikanska mästerskapen.

Mo Salah spelade sin enda landskamp i 6-0-segern mot Niger i lördags.

Gemensamt för dessa fem är att de nu är färdiga med landslagsspelandet för den här gången och återvänder till Liverpool för att påbörja uppladdningen inför det svåra bortamötet mot Tottenham på lördag.

Lägg till att även James Milner är redo, som spelade en välgörenhetsmatch mot cancer i Glasgow i lördags.

Samtliga sju kan förvänta sig att starta på Wembley om fem dagar.

Övriga tillgängliga lirare är Joel Matip, som pensionerat sig från landslagsspel med Kamerun, Nathaniel Clyne och Alberto Moreno

Dejan Lovren har inte spelat alls för Kroatien på grund av sin efterhängsna magskada, vilket innebär att han knappast är aktuell för comeback mot Tottenham heller.

Återstår gör Englandstrion Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold och Joe Gomez som möter Schweiz i Leicester i morgon kväll tisdag. Här lär också Xherdan Shaqiri få fortsätta i sin nya roll som central bakom anfallaren.

Samt brassetrion Firmino, Alisson och Fabinho som tar sig an El Salvador kl 02:30 natten mot onsdag. 

De sistnämnda kommer som vanligt att flygas hem med privatjet för att hinna med ett eller två träningspass innan Spurs.

Och viktigast av allt: Inga nya skaderapporter har tillkommit efter Adam Lallana, som lämnade landslagssamlingen i början av förra veckan med en ljumskskada, samt reservkeepern Simon Mignolet som skadat ett finger och tvingades lämna den belgiska truppen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer