Sju matcher på 22 dagar

Bild till nyheten Sju matcher på 22 dagar
Ödesveckor där Liverpool måste bekänna färg och visa att man är redo att slåss om de stora titlarna.

Efter fyra raka ligasegrar och landslagspaus börjar merparten av spelarna nu återvända till Melwood. Förhoppningsvis friska, fräscha och i finfin form.

Det behövs sannerligen.

Liverpool har det klart svettigaste schemat av samtliga topplag fram till nästa landslagsuppehåll i mitten av oktober. 

Sju matcher på 22 dagar innebär matchande var tredje dag!

Jürgen Klopp har inte roterat alls under säsongsupptakten, men nu kommer spelare som Shaqiri, Fabinho, Sturridge och Lallana att släppas fram, när nu den sistnämnde återvänder efter ljumskskadan.

Lör 15/9 kl 13:30: Tottenham (b)

Ingen glömmer mardrömmen i oktober ifjol när laget åkte på en svidande 1-4-förlust på Wembley direkt efter landslagsuppehållet. Dejan Lovren var virrigare än någonsin och byttes ut efter en halvtimme. Den här gången kan vi dessutom räkna med ett revanschsuget Spurs efter 1-2-förlusten mot Watford. En pinne får vi vara nöjda med.

Tips: 1-1

Tis 18/9, kl 21: Paris St Germain (h)

CL-premiär och franska mästarna kommer med upphaussade Neymar och M´Bappe i spetsen. Det kommer att bli rejäl kraftmätning under strålkastarna på Anfield, men spelarna kommer att trampa gasen i botten.

Tips: 3-1-seger

Lör 22/9, kl 16: Southampton (h)

På papperet den klart lättaste uppgiften på listan, men "Soton" är ett lurigt lag och har ställt till det för oss förr. Tog en stark seger borta mot Crystal Palace innan uppehållet, men har i övrigt inte imponerat särskilt och har problem med målskyttet. Som tur är får inte Danny Ings spela, då han är utlånad. 

Tips: 2-0-seger

Ons 26/9, kl 20:45: Chelsea (h)

Tredje omgången av Carabao Cup (Ligacupen) blir ett utmärkt tillfälle för Klopp att lufta hela truppen. Kommer att bli en b-betonad uppställning. En spelare som Curtis Jones kan exempelvis räkna med att få sin officiella debut. Storpublik är att vänta, då LFC har tagit det trevliga initiativet att dumpa biljettpriserna ordentligt.

Tips: Seger efter förlängning och straffar

Lör 29/9, kl 18:30: Chelsea (b)

Ligamöte på Stamford Bridge bara tre dygn senare. Historiskt en jobbig arena för Liverpool att hämta poäng på. Chelsea har öppnat starkt under nye managern Maurizio Sarri och spelare som Eden Hazard och Pedro ser ut att ha funnit spelglädjen igen. Hoppas innerligt att jag har fel, men tror att vi inkasserar första ligaförlusten här.

Tips: 1-2-förlust

Ons 3/10, kl 21: Napoli (b)

Åkte på en 0-3-smäll mot Sampdoria direkt innan uppehållet, men har annars startat med två starka segrar mot Lazio och AC Milan. Svårbedömda, men kommer att backas upp enormt av de fanatiska fansen på San Paolo-stadion under Carlo Ancelottis ledning. 5-0-segern i träningsmatchen på Irland i början av augusti betyder inte ett skvatt en CL-kväll som denna.

Tips: 2-1-seger

Sön 7/10, kl 17:30: Man City (h)

Regerande mästarna på besök och det kommer att bli en helvetes holmgång som vanligt. Liverpool har suverän hemmastatistik mot Pep Guardiolas manskap, med 4-3-segern i januari och 3-0-krossen i Champions League i april i färskt minne. Många mål att vänta, som vanligt. Men "The Reds" drar längsta strået.

Tips: 3-2


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer