Nästa match (Träningsmatch)

Borussia Dortmund klubbmärke Dortmund (B)

fredag 19 jul 02:00

Neville orolig för LFC:s framsteg

Bild till nyheten

Sky Sports-experten tror att Liverpool kan vinna ligan för första gången på 29 år om man prioriterar bort Champions League.

Under de senaste sex-sju åren har förre Man United-backen och hackkycklingen Gary Neville blivit en av de mest respekterade experterna i England.

Han medger att han räds för vad som händer "därborta" på Anfield.

– Om Liverpool vinner ligan måste jag kanske sluta på Sky Sports, säger han.

– Om jag var i Liverpool skulle jag ha prioriterat bort Champions League. Jag vet att det är svårt, men om de kan gå in i februari, mars och april utan den turneringen så tror jag att de har en stor chans (att vinna ligan), eftersom de får flera spellediga veckor, fortsätter han.

– Spelstilen är utmattande för trion längst fram, Salah, Mané och Firmino. Kvaliteten bakom dem och skador kommer att bli avgörande om de måste spela varje onsdag och lördag.

– Som United-supporter är jag klart bekymrad. Anfallstrion har alltid varit fantastiska, men nu har de också ett mittfält med löpkapacitet, passningsstyrka och bredd. Bakåt ser de väldigt stabila ut.

– Fotbollen de spelar under Jürgen Klopp är fantastisk och som United-supporter är det oroande eftersom vi fortfarande tänker "vem som helst, bara inte dom!"

– Jag fick se lite av det för några år sedan då Brendan Rodgers var nära att vinna titeln. Tusentals på gatorna, fyrverkerier, bengaliska eldar.. Då tänkte jag: "Tänk om de vinner detta..." Jag var på plats på Anfield tre timmar innan avspark för annars hade jag aldrig kommit in på arenan.

Källa: The Times