Nästa match (Träningsmatch)

Borussia Dortmund klubbmärke Dortmund (B)

fredag 19 jul 02:00

Video: Senaste nytt inför Spurs

Bild till nyheten

Lallana och Lovren är snart tillbaka och Mignolet är frisk och tränar för fullt.
Video + sammanfattning om vad Klopp hade att säga inför stormötet mot Spurs på Wembley.

Klicka ovan för att se presskonferensen i sin helhet.

Kortare textsammanfattning nedan.

# Om fjolårets 1-4-förlust på Wembley

– Vi gjorde stora misstag på deras två första mål och förlorade helt förtjänt. Det här var efter vi hade besegrat Maribor med 7-0. Det var ett uppvaknande. Men det var mer en väckarklocka för spelarna för efter det så hade vi ganska fina resultat.

# Om Dejan Lovrens mardröm i samma match

– Han närmar sig sin potential. Jag har aldrig tvivlat på Dejan. Jag kunde ha bytt ut fem-sex spelare den dagen, men jag skulle aldrig döma ut en spelare från 20 minuter av hans liv. Det har också hjälpt förhållandet mellan oss.

– Han har fortfarande mitt stöd, 100 procent. Vi har en intensiv period de närmaste veckorna och jag är ganska säker på att han kommer tillbaka innan det.

# Om Graeme Souness uttalande

(Den förre kaptenen och managern anser att detta är det bästa laget sedan 1990, då Liverpool senast vann ligan)

– Jag känner inte till laget från 1990, så man kan inte jämföra lagen. Men jag vet att Tyskland vann VM det året.

– Men tack Graeme! Vi måste vara bra, för de andra lagen är också otroligt bra. Tröjorna är stramare och spelet går snabbare nu.

# Om Adam Lallanas skada

– Det är inte så allvarligt för Lallana. Han är inte tillbaka i helgen och kanske inte till matcherna nästa vecka, men sedan hoppas jag att han är tillbaka.

* Simon Mignolet är också tillbaka efter fingerskadan och tränar för fullt.

# Om att rotera på laget framöver

– Det är klart att vi måste det, med antalet matcher vi har framöver (sju på 22 dagar, reds anm). Du försöker alltid välja  bästa laget, men med det här spelprogrammet måste vi göra ändringar.

– Av de spelare som vi har använt fram till nu är merparten de som har haft längst pre-season, med undantag av Bobby (Firmino). Alla har haft minst tre veckor eller en normal pre-season. Det var spelarna som var mest stabila i truppen.

– Nu ser de bättre ut, efter fyra veckor, sedan skickade vi bort dem (landslagsuppehåll). Men nu är de tillbaka, så vi får träna och se vad vi har.

# Om Gomez när Lovren återvänder

– Det känns som vi ska spela 500 matcher de närmaste sju veckorna. Förhoppningsvis har jag alla friska och tillgängliga.

# Om Fabinho som väntar på debut

– Jag gillar inte att jämföra spelarna, men vi fick liknande frågor ifjol om Robbo och Oxlade-Chamberlain. Det är absolut inga problem. Han är full av energi och vill vara involverad, så det är fint. Men det är så här jobbet fungerar ibland och det tar tid.

– Han kommer från ett helt annat system och en annan liga. Planen är att han ska göra oss bättre.

# Om Gomez och Van Dijk

– Ju bättre din partner är, desto bättre kan du spela. Joe har stor potential och jag är glad för hur han har spelat så här långt. Jag är mycket mer intresserad av hur han kommer att spela i morgon. Det är klart att Van Dijks närvaro hjälper.