- Försvaret kommer testas ordentligt

Bild till nyheten - Försvaret kommer testas ordentligt
Liverpool har bara släppt in ett mål på fyra matcher i ligaspelet. Jamie Carragher hävdar att lagets försvar kommer testas ordentligt i september, då det är många tuffa matcher.

Ifjol när Liverpool förlorade med 4-1 mot Tottenham på Wembley, var det klubbens sämsta defensiva statistik sedan säsongen 1964/65. Då var det många kritiska röster mot lagets försvarsspel och efter den matchen blev försvarsspelet bättre. Under säsongsinledningen har Liverpool enbart släppt in ett mål på fyra matcher. Jamie Carragher säger att försvarsspelet kommer testas ordentligt under den närmaste tiden.

- Försvaret har inlett säsongen bra, men nu står de inför sanningens ögonblick. Under den kommande månaden får vi se om lagets försvar är tillräckligt bra för att Liverpool ska vara en titelutmanare, skriver Carragher i sin i The Daily Telegraph.

Det Carragher menar är att laget kommer möta PSG,Napoli, Tottenham, Manchester City och Chelsea (två gånger) i september.

- Jürgen Klopp gjorde sin debut mot Tottenham på bortaplan och det var en mållös match. Sedan dess har Liverpool inte hållit nollan mot ett topp 6 lag på 12 matcher, skriver Carragher.

- Klopp må ha studerat historiska ligatabbeler. Där ser man att ligamästarna har i snitt släppt in mindre än ett mål per match. Liverpool har inte släppt in färre än 30 mål på en säsong sedan säsongen 2008/2009, då det blev en andraplats.

- Förra säsongen vann Manchester City ligan och styrkan låg i deras fantastiska offensiv. De fick 100 poäng och gjorde 106 mål. Men det som sällan nämns är att de släppte bara in 27 mål och inget annat lag släppte in mindre.

Källa: The Daily Telegraph


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer