Segrar för U23 och U18

Bild till nyheten Segrar för U23 och U18
Origi, Clyne och Solanke fick alla 90 minuter i reservernas första seger för säsongen.

Neil Chritchley mönstrade ett starkt lag i 3-0-segern mot Swansea på akademin i Kirkby.

Dominic Solanke och Divock Origi bildade anfallsduo och Nathaniel Clyne tog högerbacksplatsen.

Nye målvakten Kai McKenzie-Lyle, 20, som hämtats in från Barnet debuterade och fick hålla nollan. En bjässe på två meter som dessutom har 3 A-landskamper (och ett mål!) för det lilla sydamerikanska landet Guyana.

U23 tog ledningen tidigt sedan mittbacken Nat Phillips knoppat in en hörna. Divock Origi ökade på efter ett snyggt mål: belgaren fick bollen med ryggen mot mål, vände sig om och dundrade in bollen bakom en chanslös Swansea-keeper.

I andra halvlek låg Origi även bakom 3-0-målet, ett inlägg som Dominic Solanke enkelt kunde rulla in.

Reserverna har haft förtvivlat svårt att förvalta sina målchanser den här säsongen och detta var alltså den första segern efter tre oavgjorda och en förlust.

Liverpool U23: McKenzie-Lyle – Clyne, Phillips, Johnston, Lewis (Gallagher, 70) – Chirivella, Camacho (Christie-Davies, 65), Virtue –  Origi, Solanke, Jones (Adekanye, 65).  Övriga reserver: Masterson, B Williams.

U18 vinner och vinner

Samtidigt kan vi rapportera att U18-laget fortsätter att gå som tåget.

På lördagen besegrades Newcastle med kassaskåpssäkra 4-1 efter mål av Fidel O´Rourke (2), Luis Longstaff och Bobby Duncan.

Kaptenen Paul Glatzel vilades inför tisdagens UEFA Youth League mot Paris SG och ersättaren O´Rourke tog verkligen chansen på topp och levererade.

Nederländske vänsterbacken Ki-Jana Hoever från Ajax debuterade och skötte sig riktigt bra.

Liverpool U18: Atherton, N Williams, Larouci, Hoever, Clayton (Brookwell), Clarkson, Dixon-Bonner, Longstaff, O'Rourke (Bearne), Duncan, Tagseth (Sharif).

* 17-årige O´Rourke hade en fin eftermiddag på topp för U18.