Peterson glödhet

Bild till nyheten Peterson glödhet
Ex-Liverpoolaren och svensken Kristoffer "Koffe" Peterson toppar skytteligan i Holland efter två mål mot Herenveen i helgen men ses fortfarande som okänd för många svenskar.

Peterson som värvades från Sävedalens IF till Liverpools akademi 2011 är glödhet i sin klubb Heracles Almelo som just nu överraskar i Nederländska Eredivisie. Man ligger på en fjärdeplats precis bakom jättarna PSV, Ajax och Feyenoord efter fem spelade omgångar.

23-åringen lämnade Liverpool i augusti 2014 för FC Utrecht men efter sparsamt med speltid hamnade han i klubbens andralag för att sedan bli utlånad till Roda säsongen 16/17. I januari 2017 skrev han på en permanent övergång till Heracles där han nu startat säsongen riktigt bra.

I Sverige är han fortfarande okänd för många och någon landslagschans har han inte heller fått men yttern passade på att skicka ett budskap efter nya succén i Holland.

– Jag får mer uppmärksamhet här än i Sverige. När jag togs ut i månadens lag av den största fotbollssajten blev jag omnämnd som ”den okända svensken”.Men det var bara en spark i rumpan för mig jag ska bevisa att de har fel. Jag ska fortsätta så här och inte vara den okända svensken. Allt jag kan göra är att prestera och sedan får vi se.

– Jag sa före säsongen, speciellt till folk jag jobbar med, att tiden är förbi då jag ska oroa mig för fotboll. Det är hög tid att njuta av det. Du blir inte yngre, du blir bara äldre, sa Peterson till RTV Noord.

En annan anledning till succén är att han blivit pappa och att han fått ett annat fokus.

– Jag har pressat mig för hårt. Nu är mitt barn min högsta prioritet. Jag tänker på det istället för att tänka på fotboll, avslutar han.

Koffe ligger delad etta i skytteligan med sina sex baljor. Läge för Janne Andersson att slå en signal snart eller?


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer