Frågetecken för Firmino inför PSG

Bild till nyheten Frågetecken för Firmino inför PSG
Klopp och kapten Henderson har snackat med media inför CL-premiären mot Paris och den stora frågan är om Bobby Firmino blir spelklar. Video + textsammanfattning här.
Video från presskonferensen ovan – textsammanfattning nedan

JÜRGEN KLOPP

# Om Firminos ögonskada

– Det är inte säkert att han kan spela. Om det hade varit idag hade han inte haft någon chans, men vi får se i morgon. Vi blev alla chockade då vi såg bilden efter matchen. Det var en lättnad efter att vi snackat med honom efter sjukhusbesöket. 

– Han blir frisk, men vi vet inte när. Vi får se hur det utvecklar sig under de närmaste 30 timmarna. 

# Om Sturridge är redo

– Han kommer att vara klar. Origi och Solanke är osäkra efter att de fick några småskador för U23 mot Swansea.  

# Om fjolårets CL påverkade PL

– Nej, det gjorde ingen skillnad. Men det är klart att går man vidare i turneringarna blir det många matcher.

– Men vi var kanske inte vana vid att vinna mot Maribor och sedan möta Tottenham i nästa. De flesta skador kom faktiskt under de perioder då vi inte spelade i Champions League. Speciellt i januari och februari och därför spelade vi mycket av slutet på säsongen med 12 seniorspelare. 

# Om det är en fördel att börja på Anfield 

– Att vinna första matchen är en fördel. Men det blir inte lätt för Paris är ett väldigt bra lag. De har byggt ett lag för att vinna Champions League som är deras mål. Det är samma för oss oavsett om vi är favoriter eller outsiders. Vi vill vinna matchen. Men vi spelar på Anfield, det kan vara en fördel. Vi behöver all hjälp vi kan få. 

# Om Neymars filmningar

– Jag följde VM och hörde att folk snackade om det, men många spelare går efter honom och han försöker beskydda sig, det känner jag. Det är svårt att beskydda sig själv. Men vi kommer inte att jaga honom. Vi vill vinna bollen, inte ta honom. Vi måste undvika så att han inte vinner passningar och kan utmana. Det blir ett svårt jobb.

– Han är en fantastisk spelare och han var inte 100 procent i VM på grund av en skada, vilket alla kunde se. Jag tror inte han är någon som filmar. Jag inte tänker inte på sånt. Han vilade i helgen och kommer att vara 100 procent mot oss. 

# Om hur Alisson påverkat laget defensivt

– Väldigt står påverkan. Jag har inget att klaga på.

# Om det största hotet i PSG

– Jag skulle inte kunna svara ens om jag fick 24 timmar på mig!   

# Om statistiken mot PSG-managern Thomas Tuchel

– Om det är en hemlighet, låt den förbli hemlig! Med statistik är det alltid svårt att förklara något. För i Dortmund hade jag ett väldigt starkt lag och han var i Mainz. Men han är en utmräkt tränare och det var ett smart beslut av PSG att signera honom. 

– I ett lag med så mycket individuell kvalitet måste måste man ändå få dem att spela ihop. Och Thomas Tuchel är en av de bästa jag vet på det området.

– De är smarta i positionsspelet och smarta på många andra områden. Vi måste springa mycket, stänga luckor och vinna boll. Jag gillar dessa utmaningar, men bara för att jag har ett väldigt bra fotbollslag. Om jag inte var manager skulle jag definitivt också vilja se den här matchen.

JORDAN HENDERSON 

# Om sin egen form

– Jag hade inte så lång paus och kom tillbaka senare än de andra, så jag hade en del att ta igen. Men jag känner att jag börjar närma mig mitt gamla jag och jag behöver matcher för att få tillbaka skärpan.

# Om bristen på speltid

– Jag kan bara fortsätta att jobba hårt och ta chansen när jag får den. Jag respekterar mina medspelare och managerns beslut. Jag använder det för att ladda upp, för det är en lång säsong och jag använder den här perioden till att vara så redo som möjligt.

# Om lagets säsongstart 

– Vi är förstås med för att vinna saker. Vi har också fått in spelare som förstärkt truppen och vi har några skadade spelare som förhoppningsvis kommer tillbaka snart. 

– Jag tror också att spelarna som inte har fått så mycket speltid hittills kommer att få det med tanke på alla matcher som ligger framför oss. 

– Vi har startat bra i Premier League, men vi vill också börja bra i Champions League. Ännu en europacupkväll på Anfield och vi hoppas att starta starkt. 

# Om PSG

– Det är uppenbarligen ett lag med väldigt bra spelare. Det kommer att bli ett stort test för oss, men vi är redo för det. Jag är säker på att det blir en elektrisk stämning på Anfield. Och det är en väldigt bra match att starta med. 

# Om Neymars omtalade filmningar

– Det är inget vi tänker på. Han är en spelare i världsklass. Det blir svårt att stoppa honom, men vi har visat mot toppspelare förr att vi kan stoppa dem. Men han är bara en av flera bra spelare. Vi måste toppa hela laget, men vi är också ett bra lag som kan skapa problem för dem. 

# Om PSG:s anfallstrio

– Det kommer att bli tufft att möta dem då det handlar om spelare av världsklass. Men vi har försvarat oss bra och ska fortsätta med det. 

– Det handlar om att göra saker och ting ordentligt. Om alla är 100 procent så kan vi skapa trubbel för dem också.

Troligt PSG-lag: Areola – Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat – Rabiot, Marquinhos, Di Maria – Mbappé, Cavani, Neymar

Avspark på Anfield i morgon, tisdag, kl 21:00. Matchen sänds på Viasat/Viapölay.


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer