Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

– Jag är oskyldig

Bild till nyheten

Dejan Lovren riskerar fängelsestraff i hemlandet.

Den 29-årige mittbacken – som återupptog träningen igår efter ett par månader med en muskelskada i magen – riskerar åtal för falskt vittnesmål i hemlandet i ett uppmärksammat korruptionsfall mot Zdravko Mamic, en av de mäktigaste personerna inom kroatisk fotboll.

Dejan Lovren riskerar därmed fem års fängelse för mened. 

Men via sitt Instagram-konto slår han tillbaka mot anklagelserna:

"Efter att jag kom hem från träningen fick jag vetskap om att kroatiska och engelska medier rapporterat om ett åtal mot mig för att ha avgett ett falskt vittnesmål i en rättssak i Kroatien. Detta fick jag berättat av min familj, vänner och bekanta. Detta kom alltså ut i medierna innan jag själv mottagit beskedet och också före mina advokater mottog den", skriver han.

"Det är är orättvist och osportsligt. Det är extremt diskriminerande att jag och min familj blir behandlade på detta sätt. Jag kämpar en kamp som inte är rättvis och det är jag inte van vid."

"Jag vill säga att jag är oskyldig, speciellt till min familj, mina vänner, mina lagkamrater i hemlandet, min klubb och supportrarna i England. Jag har inte gjort något kriminellt. Jag är stolt över mitt liv och varje steg jag har tagit i livet och över det jag och min familj har fått uppleva."

"Det är med stor förargelse som jag avfärdar alla anklagelser. De som försöker att ödelägga mitt rykte och svärta ned min familjs namn har jag bara en sak och säga – de ska inte få lyckas." 

Vad har hänt i härvan?

I korthet handlar korruptionshärvan kring Zdravko Mamic om att han som tidigare Dynamo Zagreb-boss ska ha tecknat personliga kontrakt med unga spelare, däribland Luka Modric och Dejan Lovren, som gick ut på att de skulle dela pengarna de tjänade med honom.

Därefter signerade spelarna kontrakt med klubben som gick ut på att övergångssummorna skulle splittas mellan klubb och spelarna.

Mamic dömdes i somras till 6,5 års fängelse för att olagligt ha kapat åt sig flera miljoner euro i försäljningarna av Modric till Tottenham 2008 och Lovren till Lyon 2010.

Han rymde dock till Bosnien innan domen trädde i kraft, ett land som inte har något utlämningsavtal med Kroatien.

Zdravko bestrider rättens beslut och har sagt att han kommer att kämpa vidare. Enligt kroatisk lag gäller inte domen förrän den har har avgjorts i landets högsta domstol, vilket är en process som kan ta flera år.

Bannerbild