Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Klopp hyllar defensiven

Bild till nyheten

Jürgen Klopp manar på sina spelare att bygga vidare på de solida defensiva insatser som laget genomfört hittills under säsongen.

Liverpool går in till matchen mot Southampton senare under dagen med hopp om att ta en sjätte seger i följd i Premier League. Under de fem tidigare matcherna har de endast släppt in två mål totalt och ännu har inget lag lyckats att göra mål på Anfield. Faktum är att man måste gå tillbaka till februari för att hitta det senaste bortamålet på Anfield.

– Generellt så är humöret på topp, säger Klopp.

– Det är hela tiden tuffa utmaningar. Det har inte varit någon match där vi tänkt 'tack gode gud att vi spelar mot dem idag'.

– Inget av de resultat som vi haft denna säsong skulle ha varit möjligt utan den aggressiva och giriga approach som ni har sett. Det finns ingen chans.

– Vi spelar bra fotboll, men det finns det många lag som gör då och då. Vi har inte vunnit någonting så här långt. Inte förut, och inte denna säsong heller.

– Låt oss använda det momentum som vi har byggt upp för att fortsätta på detta sätt. Vi vill vara det tuffaste laget att spela mot. Det är planen med bra fotbollsspelare. Vi vill vara bra på att försvara. Det allra mest positiva som jag har tagit med mig från de senaste två veckorna är hur vi har förändrat, eller återfunnit, våra defensiva färdigheter.

– Vi har inte behövt dem under de första matcherna. Det var inte så att vi inte behövde försvara, men de var en annan typ av matcher.

– Mot Tottenham, mot Paris, då älskade jag hur vi gjorde det. Det är väldigt svårt att lyckas med det, annars så skulle alla lag göra det. Vi spelade fortfarande fin fotboll vilket var ett väldigt stort steg för oss under denna säsong. 

Om Liverpool vinner mot Southampton så är det första gången i klubbens historia där laget inlett en säsong med sju raka segrar i tävlingsmatcher.

Under säsongen 1990/91 vann Kenny Dalglish lag tio matcher i rad, men det var efter att ha spelat oavgjort mot Manchester United i Charity Shield.

– Vårt mål är att vinna matchen, 100%. Sedan tar vi det som det kommer, lägger Klopp till.

– Jag har ingen aning, ännu, vad jag kommer att säga till laget på mötet inför matchen, men jag tror inte att det kommer att hjälpa att sätta mer press, att prata om att det kan slås rekord, skulle hjälpa. Det är en kul grej men det är endast en produkt av våra resultat och insatser, avslutar tysken.

Källa: Liverpool echo

Bannerbild