Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Klopp förklarar Shaqiri-bytet

Bild till nyheten

Xherdan Shaqiri var en av planens bästa spelare under den första halvleken mellan Liverpool och Southampton under lördagen. Trots detta så blev schweizaren utbytt redan i paus. Nu förklarar Jürgen Klopp bytet.

Efter att Xherdan Shaqiri blivit utbytt redan i paus efter en fin första halvlek där han var inblandad i två av målen, var det många som trodde att han ådragit sig någon skada. Det var inte fallet, utan Klopp förklarade efter matchen att bytet enbart var pågrund av taktiska skäl. 

– Det var inte enkelt, om jag ska vara ärlig. Men ibland är det mitt jobb att berätta saker som ingen vill höra. Det var det jag gjorde i paus, men han är en fantastisk grabb, säger Klopp om bytet av Shaqiri mot James Milner.

– Jag förklarade beslutet för honom, så det är inga problem. Normalt sett så förklarar jag inte byten som jag gör i paus, men jag tyckte att det verkade vettigt denna gång. 

– Det är väldigt bra att vi kan ha med honom i truppen. Hans frispark var strålande. Det var mycket som var bra.

– Hela laget var inte vant med hur vi spelade idag. En ny spelare kom in. Vanligtvis är det då den spelare som har det tuffast, men så var det inte. Han gav allt. 

– Problemet var defensivt. Offensivt var det en bra idé att använda honom. Vi måste jobba mer med defensiven. Men han var mycket bra, och jag gillade det jag såg.

Bannerbild