Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

– Vi kan bli ännu bättre

Bild till nyheten

Jordan Henderson menar att Liverpool fortfarande kan växla upp, trots att de igår slog nytt klubbrekord genom att vinna de sju första tävlingsmatcherna för säsongen.

Jürgen Klopps mannar vann sin sjunde raka match för säsongen genom 3-0 mot Southampton på Anfield under lördagen. Kapten Jordan Henderson mötte pressen efter matchen och menar att laget fortfarande kan bli mycket bättre.

– Vi kan fortfarande göra det bättre, definitivt, säger Henderson till Liverpoolfc.com.

– Vi har ett bra flow, vi har bra rytm, och vi har levererat ett par fina prestationer och resultat. Självklart är självförtroendet på topp, men det finns fortfarande mycket utrymme för förbättring, särskilt efter den här matchen. Men totalt sett så är vi nöjda med segern.

– Det är tufft mot alla lag i Premier League. Southampton är ett bra lag, och om du låter dem spela så kommer de att skapa chanser. Det fanns öppningar för dem under vissa perioder, och de skapade några halvchanser.

– Nu handlar det om att bygga vidare, att behålla prestationerna på en hög nivå. Jag tycker att spelarna som kom in i laget gjorde det väldigt bra. Det var det mest positiva för oss. 

Xherdan Shaqiri fick starta sin första match för Liverpool och imponerade med sin insats. Han var involverad i både det första och tredje målet. Dock så blev han utbytt redan i paus på grund av taktiska skäl.

– Vi har tränat väldigt hårt, även de spelare som inte har fått så mycket speltid som de hade önskat. De väntar bara på sin chans, och när de kommer ut på planen så vill de prestera för laget och vinna matcherna. Det har vi nu gjort en gång till.

Nu väntar två matcher mot Chelsea under veckan. Först på Anfield i ligacupen, och sedan på Stamford Bridge i Premier League.

– Vi måste fortsätta som vi gör, något som jag säger varje vecka. Vi får ett nytt tufft test i mitten av veckan, i en annan turnering. Vi måste bara fortsätta som vi har gjort, och försöka att stadigt förbättra oss.

Mohamed Salah gjorde mål för första gången på fyra matcher mot Southampton, något som glädjer Henderson. Egyptiern satte dit returen efter Shaqiris fantastiska frispark.

– Jag är glad för hans skull, självklart. Han vill göra mål, så det är viktigt för honom. Men det viktigaste är att vi vann matchen. Jag är säker att han skulle säga detsamma. Det är bra för honom, bra för laget. Nu blickar vi framåt, avslutar lagkaptenen.

Bannerbild