Giroud stekhet mot Liverpool

Bild till nyheten Giroud stekhet mot Liverpool
Olivier Giroud gillar att möta Liverpool. Endast två spelare som fortfarande spelar i Premier League har gjort fler mål mot Liverpool än fransmannen.

Denna vecka ska Liverpool möta Chelsea två gånger. Oliver Giroud har blivit Maurizio Sarris förstaval och har petat Alvaro Morata. Fransmannen gjorde ett bra VM trots att han inte gjorde något mål, och han är en spelare som Liverpool har haft problem med tidigare.

Giroud har ännu inte gjort mål i ligan denna säsong; men har 76 ligamål på 198 matcher, vilket är fina siffror för den tidigare Arsenal-anfallaren.

Han har spelat 12 matcher mot Liverpool, den första redan 2012. På de 12 matcherna har har gjort sex stycken mål. Fem när han spelade för Arsenal och ett för Chelsea.

Det är bara Jamie Vardy och Christian Benteke, båda med sju, som har gjort fler mål av de spelare som fortfarande spelar i Premier League. Sergio Agüero har, precis som Giroud, gjort sex mål mot de röda. Även Jermaine Defoe har gjort sex mål mot Liverpool, men han har gjort det på 26 matcher medan Agüero har gjort det på 19 försök. 

Didier Drogba och Andy Cole är de två spelare som i modern tid gjort flest mål mot Liverpool, detta enligt Transfermarkt. De båda har gjort 11 mål mot Liverpool.

Olivier Giroud menar att mötena med Liverpool kommer att vara ett bra test för att se hur Chelsea ligger till under Maurizio Sarri.

– Detta blir ett bra test på hur bra vi är. Vi måste visa karaktär efter West Ham-matchen, så ingenting är då bättre än att möta det lag som leder ligan. Det blir en tuff utmaning, säger Giroud till Evening Standard.

– Managern kommer att göra en del förändringar i ligacupen, men vi har så många duktiga spelare så att vi kommer att ställa upp med ett starkt lag. Vi vill spela bra, och visa dem att det inte blir lätt på Anfield. Vi vill behålla självförtroendet, och återvända till London med ett momentum för att starta en ny segersvit. 

– Ligacupmatchen blir den bästa möjliga förberedelsen inför matchen i ligan. Vi åker dit för att vinna, och ska inte enbart fokusera på ligamatchen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer