Video: Klopp inför City

Bild till nyheten Video: Klopp inför City
Jürgen Klopp diskuterade bland annat förlusten mot Napoli, Oxlade-Chamberlain och vikten av att underhålla under dagens presskonferens inför mötet med Manchester City. Se en video från presskonferensen samt en kortare sammanfattning nedan.


Klopp om Naby Keita:

– Han hade muskelkramper i ryggen. Jag är inte 100 procent säker (på om han är redo inför matchen). Vi måste vänta och se. Han kommer in idag, men jag vet inte hur mycket han kan göra. Det såg inte så allvarligt ut, så det finns en chans, men jag vet inte.

Om avsaknaden av Oxlade-Chamberlain:

– Jag kan inte tänka på honom just nu, tyvärr. Det är fint att han kommer på tal, för det visar hur viktig han är för oss och att vi gärna hade haft honom här.

Om matcherna mot City förra säsongen:

– Det är en hemmamatch mot City, vilket alltid är tufft. Även 3-0-segern i Champions League var tuff. 4-3-segern mot dem kändes väldigt bra, för att det kändes som att de hade vunnit 60-70 matcher i rad. De gav aldrig upp och vi behövde göra fantastiska mål för att vinna. Även vid 4-1 gav de inte upp.

Om matchen mot Napoli:

– Det var tydligt att de förtjänade att vinna. Vi hade noll skott på mål, så även om de bara hade haft ett skott på mål så hade de förtjänat segern. De hade två stora chanser, skottet i ribban och målet. Vi tog inga jättebra beslut under matchen. 

– Vi får inte glömma hur vi spelade mot Chelsea. Man glömmer inte bort hur man spelar på några dagar. Det är nu en ny match, en ny motståndare och en ny utmaning. Vi vill visa en reaktion på matchen i onsdags. Vi kände hur det var att förlora, och vi vill inte göra det igen på söndag.

Om James Milner:

– Det var tydligt redan från början att han är en spelare som kan spela på många olika positioner. Många säger att han är en arbetsmyra, det är en fin komplimang. Han är alltid fit och redo.

– Han fick spela en säsong som vänsterback, och jag är säker att han lärde sig mycket nytt om fotboll, eftersom man ser matchen från en annan vinkel och en annan del av planen. Jag visste att han var redo för att spela på den positionen, annars hade jag aldrig bett honom att spela där.

Klopp om det krävande spelschemat:

– Det har varit en väldigt intensiv period. Vi har spelat mot krävande motståndare, och det har varit svårt att göra förändringar i laget. Matchen mot Napoli var ingen bra match, vi kämpade inte tillbaka efter 15 minuter in i matchen.

– Vi vet att vi kan göra det bättre, och till helgen vet vi att vi måste göra det bättre. De är ett av världens bästa lag. Men vi är ett strålande lag med fantastiska supportrar, låt oss försöka igen.

– Vi slog City tre gånger förra året, men vi kom aldrig in i omklädningsrummet och tänkte att vi visste hur man slog City. Folk har önskat mig lycka till inför matchen på söndag, och tyvärr kommer vi att behöva det. Du måste skapa dina egna möjligheter och vara modig, men det finns inga garantier.

Om skadeläget:

Klopp säger att ingen spelare har dragit på sig några skador efter Napoli-matchen.

– Adam Lallana är tillbaka i full träning.

Om att möta Manchester City:

– Jag menar att den viktigaste uppgiften med fotbollen är att underhålla folk. Vi räddar inte liv, vi planterar inte något, vi skapar inte något, vi opererar inte. Vi spelar bara fotboll, så varför kan vi inte vara underhållande? Vi måste hela tiden försöka att göra något, och Peps lag är de bästa på just det.

– Vi måste vara 100 till 110 procent för att slå City.

Om Mohamed Salah:

– Jag är helt lugn vad gäller Salah, jag är inte bekymrad. Förväntningarna är högre, och det är helt normalt. Fjolåret var en överraskning, men jag det det hela med ro. Det är ingenting att oroa sig över.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer