Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Fruktar serbiska huliganer

Bild till nyheten

Merseyside-polisen förväntar sig att serbiska ligister reser till Liverpool trots att Röda Stjärnan inte får sälja biljetter till mötet på Anfield.

Liverpool Echo rapporterar att lokalpolisen har inlett ett samarbete med serbiska kollegor inför Röda Stjärnans besök onsdag den 24 oktober. 

Deras fans är bannlysta från Anfield sedan UEFA straffat klubben i samband med tidigare publikbråk och oroligheter. 

De förbjöds också att närvara vid bortamatchen mot Paris Saint-Germain i förra veckan, men trots detta drog serbiska supporters till Paris och det uppstod bråk med franska supporters före och efter matchen.

Upprinnelsen till UEFA-straffet är fansens uppförande i samband med CL-kvalet mot RB Salzburg i augusti, då Röda Stjärnan vände 0-2 till 2-2 och tog sin vidare till huvudturneringen för första gången på 26 år.

Fansen virade vilt och stormade planen, brände av fyrverkerier och bengaliska eldar. Klubben straffades med en bot på 30 000 euro samt att de inte fick sälja biljetter till bortamatcherna mot Paris SG och Liverpool.

UEFA har dessutom öppnat en ny förundersökning mot Röda Stjärnan efter oroligheterna i Paris.

Lokaltidningen Echo skriver att man kommer att sätta in fler poliser än vanligt runt Anfield och i city centre i samband med Röda Stjärnans besök om två veckor.
Bannerbild