Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

– En löjlig turnering

Bild till nyheten

Dejan Lovren håller med sin boss Jürgen Klopp angående nyskapelsen UEFA Nations League.

I morgon kväll, fredag, ska Lovrens Kroatien ta sig an England, med klubbkompisarna Henderson, Gomez och Alexander-Arnold, inför tomma läktare i Rijeka. 

– Jag håller med Klopp. Nations League är en löjlig turnering, säger mittbacken.

– Det är meningslösa matcher och ingen turneringen som du behöver vinna. Du kan kalla dessa matcher vad som helst, men faktum är att det bara är vänskapsmatcher!

Matchen spelas alltså utan publik efter att UEFA straffat Kroatien i samband med en EM-kvalmatch mot Italien 2016.

– Det blir en märklig match utan publik. Vi är inte vana vid det och för England är det ännu mer ovant. Det är synd för det är en fin liten arena.

– England vill nog revanschera sig efter semifinalen i somras. Men det är som det är. Det är inte vårt fel att matchen spelas inför tomma läktare. Skulden ligger hos några dumma personer som gjorde dumma saker inne på stadion. Jag hoppas att det var sista gången något sådant sker. 

– Jag tycker att det är orättvist att straffa alla andra fans som skötte sig. Men jag antar att de måste ge oss något sorts straff.

Klopps citat efter City-matchen i söndags:

– Nu ska spelarna sticka iväg och spela Nations League vilket jag tycker är den mest meningslösa turneringen i världen. Vi måste börja tänka på spelarna.

Källa: Goal.com

Bannerbild