– We go again!

Bild till nyheten – We go again!
Det är nu två veckor sedan vi andades ut efter att Ryad Mahrez satte Manchester Citys straff upp på Anfield Upper och även om man där och då pustade ut och kände att uppehållet nog var ganska välkommet - är känslan av att ha Premier League tillbaka ändå alltid den bästa!

Efter dubbla kryss mot tabelltoppskompisarna Chelsea och Manchester City - och en sista minuten-förlust mot Napoli borta - var det såklart ganska skönt att andas ut och konstatera att vi någonstans, med nöd och näppe, överlevt den där nästan omöjlig uppgiften som vi hade framför oss, inklämd mellan säsongs två första landslagsuppehåll. 

Det var PSG hit, City dit. Dubbelt Chelsea här och Tottenham borta där. Det var framförallt också ett lag som inte såg ut att hitta helt rätt i de offensiva positionerna och med en Jürgen Klopp som stod ganska handfast med sin uttalade förstaelva tycktes man skönja en viss trötthet. 

Det var också en märkbart trängd Jürgen Klopp som efter matchen mot Manchester City uttalade några sanningens ord om vad han tyckte om Nations League. 

"Den mest meningslösa fotbollsturnering som finns"

Självklart såg och kände han samma saker som oss. Att spelare som spelade VM i somras inte var helt att känna igen. I ett Liverpool där spelare som Gomez, van Dijk, Robertson, Milner och Wijnaldum kanske varit de fem bästa utespelarna under säsongen är ju just den röda tråden att de fick en hel försäsong i benen. 

I andra vågskålen hittar vi den offensiva VM-trion; Salah, Firmino och Mané. 

Ännu ett bevis kanske vi hittar när vi ser till Månadens Spelare för September; Daniel Sturridge. Ytterligare en som varken spelade VM eller har behövts dras med landslagsfotboll därefter - även om jag nog kan tycka att han gjort skäl för en plats framför spelare som Danny Welbeck... 

Inte blev det väl då bättre av att spelare såg ut att skadas hit och dit under de första matcherna med sina landslag vid denna samling. van Dijk stötte på patrull, Salah fick kliva av, Mané bröt tummen och Naby Keitas baksida strulade bort honom från några veckors spel. 

Även om det nu verkar som att övriga tre som jag nämnt ovan kommer till spel är det såklart knappast optimalt - och redan innan uppehållet hade vi en James Milner som hade linkat av. 

Men det är ju ingen överraskning att han nu mirakelutklassat alla expertutlåtanden och verkar vara redo för spel i eftermiddag trots att han skulle missa minst en månad. 

Samtidigt går Jürgen Klopp nu en sannerligen utmanande match kring hur han ska disponera detta lag. Hur är den fysiska statusen hos alla och var och när går gränsen för hur spelare - som kanske besitter högre högstanivå (Salah) - ställs åt sidan för spelare som kanske förtjänar chansen att visa vad de går för (Shaqiri eller Sturridge)?

I min värld är den där gränsen en bra bit bort. Mohamed Salah kommer fortfarande att vara en bidragande del till vårt spel vare sig han sätter dit två bollar eller ej. Han kommer att hålla en hel vänsterkant hos motståndarlaget på sin vakt, mittförsvararna sneglades lite extra och en målvakt lite lagom livrädd. Och högstanivån vi vet att han, tillsammans med Firmino och Mané, besitter ruckar man inte på förrän hela världen går under. 

Med det sagt ser jag gärna en förändring i laget idag. Med tanke på att Naby Keita är skadad och att James Milner, trots hans gudabenådade läkkött, ändå bör sparas lite hade jag velat se Xherdan Shaqiri som en del av mittfältet. Eller i en tillskruvad 4-2-3-1-formation. 

I mål står Alisson lika säkert som Eiffeltornet i Paris och framför sig hoppas jag att Klopp nu återgår till det som får ses som den ordinarie backlinjen; med Gomez och van Dijk centralt. 

Joe Gomez gjorde ännu en fantastisk insats för Three Lions och vi kan nu bara konstatera att han är en av öarnas bästa mittbackar. Och att vårt mittbackspar - enligt mig tillsammans med Vertonghen och Alderweireld i Spurs - är det allra bästa i hela ligan. 

På mittfältet vill jag däremot se vår Schweiziske kronjuvel tillsammans med Henderson och Wijnaldum lite bakom sig - och sen hela fronttrion intakt längst fram. 

Det kan också med fördel balanseras i en 4-2-3-1 där Salah får agera spjutspets mot ett stabbigt Hudds medan Shaqiri, Firmino och Mané håller hela Yorkshire upptaget under tiden. 

Liverpool vann dubbelt med 3-0 mot Klopps kompis, Wagner, i fjol och varför inte hålla traditionen intakt? Jag tror Mohamed Salah får en mindre islossning och sen kan jag inte annat än på förhand lida med Röda Stjärnan och Cardiff som kommer till Anfield i veckan när han väl har vaknat. 

Det är dags för Liverpool att spela fotboll igen. Och i helvete så roligt det ska bli!


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer