Rapport: Kryss i London

Bild till nyheten Rapport: Kryss i London
Matchen mot Arsenal slutade 1-1 och Liverpool reser hem med en poäng. Här är kvällens matchrapport.

PREMATCH

Liverpool hade ännu inte förlorat i ligan och Arsenal med sin nya tränare Emery känns bättre än på många år. Allt talade för en spännande match i London.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool var rejält pressade under stora delar av första halvleken. Arsenal började bra och hade tidigt ett farligt läge när Armeniern Hennrikh Mkhitaryan nickade utanför mot en utrusande Alisson.

Efter att Arsenal börjat starkt blixtrade Liverpool till med två jättelägen som lätt kunde resulterat i mål. I matchminut 17 petar Firmoino bollen i stolpen och Mane slår in den men blir avblåst för offisde, något som studion ställde sig tveksamma till. Bara kort därefter kommer Van Dijk fri med målvakten efter en fantastisk passning av Salah. Arsenals målvakt Leno kommer ut bra och Van Dijk slår bollen mitt på.

Efter detta var det mycket Arsenal som verkligen visade att de är ett bra fotbollslag. Stundtals blev det lite väl spännande sett ur Liverpool-ögon när Arsenal kombinerade sig fram. Hemmalaget kom till flera lägen men lyckades aldrig trycka in någon boll.

Istället skulle Liverpool träffa virket en andra gång när Van Dijk kommer på nick. Bollen ville inte leta sig in den gången heller och halvleken förblir mållös.

ANDRA HALVLEK

Liverpool började andra halvlek passivt och Arsenal fortsatte ha övertaget spelmässigt. Så var det fram till att Mane kom flygande längs kanten och slog in bollen mot Leno som styrde bollen rätt i gapet på Milner, som satte 1–0 för Liverpool.

Arsenal fortsatte att spela bra och var det laget med mest boll, något som de tillslut fick utdelning för när Lacazette satte 1–1. Båda lagen försökte att vinna matchen men tillslut lyckades ingen och 1–1 stod sig matchen ut. Sett över hela matchen hade Liverpool farligare målchanser men Arsenal var inte utan och hade stundtals stort spelövertag.

Nu väntar Champions League och Röda stjärnan på tisdag YNWA.