Ingen Shaqiri i truppen

Bild till nyheten Ingen Shaqiri i truppen
Klopp om varför Xherdan Shaqiri är utesluten ur 21-mannatruppen som reser till Belgrad. Lovren och Keita tillbaka.

Schweizaren får som väntat stanna hemma på Merseyside när Liverpooltruppen idag beger sig mot Serbien för att ta sig an Röda Stjärnan.

Däremot är Naby Keita och Dejan Lovren tillbaka efter sina skador. Nathaniel Clyne missar också resan på grund av sjukdom och Jordan Henderson var nära att få klartecken, men behöver två rejäla träningspass i kroppen och det får han genom att stanna hemma på Melwood.

Klopp har gjort följande uttalande angående Xherdan Shaqiri:

– Vi är i en situation där vi ska åka till den fantastiska staden Belgrad som ett fotbollslag och spela fotboll. Vi har hört och läst spekulationerna och snacket om vilket mottagande Shaq kommer att få – och även om vi inte vetvad som ska hända, så ska vi åka dit och vara 100 procent fokuserade på matchen och inte behöva tänka på något annat. Det är allt.

– Vi är Liverpool FC, en storklubb, ett fotbollslag och vi har inga andra budskap än det. Vi har inga politiska budskap, absolut inte. Vi vill fokusera på en stormatch, fritt från allt annat.

– Vi vill också visa respekt och undvika störningsmoment som skulle ta fokus ifrån en 90 minutersmatch som är viktig för fotbollen och bara fotbollen. Så av den anledningen är Shaq inte involverad och han accepterar och förstår detta. Shaq är vår spelare, vi älskar honom, och han kommer att spela för oss många gånger, men inte på tisdag. 

– Jag har hört så många underbara saker om staden Belgrad och landet Serbien som helhet, från vänner och kollegor som varit där tidigare. Så jag ser verkligen fram emot att komma dit med Liverpool och spela en Champions League-match, avslutar Klopp.

21-mannatruppen

Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Sturridge, Moreno, Lallana, Mignolet, Robertson, Origi, Solanke, Matip, Kelleher, Alexander-Arnold.

Källa: Liverpoolfc.com


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer