Klopp och Robbo inför Röda Stjärnan

Bild till nyheten Klopp och Robbo inför Röda Stjärnan
The Boss och Andy Robertson har snackat med pressen på Rajko Mitić Stadium i Belgrad inför tisdagens CL-match mot Röda Stjärnan. Se video + textsammanfattning här.

Andrew Robertson

# Om atmosfären på tisdag kväll

– Jag förväntar en ny speciell atmosfär. Vi har sett videos om hur deras supporters är och vet att det är en speciell stadion. Men vi har erfarenhet att spela under liknande förhållanden förut och kan bara koncentrera oss på matchen.

– Vi spelar först och har chansen att ta tre viktiga poäng. Gör vi det toppar vi gruppen och kan se fram emot de två sista matcherna, men vi vi måste fokusera på de vi ska möta och därefter kan vi blicka framåt.

# Om självtillit från fjolårets CL

– Förra säsongen var nytt för några av oss. Vi fick värdefull erfarenhet genom att gå så långt, men det känns som vi har tagit det med oss in i denna säsong och kan hantera sådana saker. Atmosfären borta mot Roma var speciell, men vi hanterade det ganska bra.

– I förra matchen på Anfield gjorde vi mål i rätt tidpunkt. De är ett annat lag när de spelar hemma och visade det då de mötte Napoli och spelade oavgjort.

– När vi går ut genom spelartunneln måste vi försöka utnyttja atmosfären till vår fördel. När pipan ljuder kommer vi att vara 100 procent fokuserade på matchen.

Jürgen Klopp

# Om Xherdan Shaqiris frånvaro

– Vi kommer hit som ett fotbollslag och är en av de största fotbollsklubbarna i världen. Därför är vi här, för att spela fotboll. Vi vill fokusera på det.

– Jag har tagit många beslut i livet när det kommer till laguttagningar och spelarna har accepterat det.

# Om att Röda Stjärnan är obesegrade hemma på över ett år

– Det är en kombination av atmosfären och fotbollen de spelar. Vi var väldigt bra på Anfield. Om vi hade spelat sämre så hade de varit med i den matchen.

– Vi är från Liverpool och vet hur viktig atmosfären kan var.

– Vi måste vara väldigt starka i morgon, vi måste vara redo för en stor match och det kommer vi att vara. Låt oss pova det vi är bäst på: spela fotboll och pröva att vinna.

# Om pressen

– Vi ska spela i Paris innan vi har Napoli hemma. Det är inte så att i morgon är vår enda chans. Vi behöver inte lägga extra press på våra axlar.

– För mig är det inte så att vi är chanslösa på att få poäng från de två andra.

# Mer om Shaqiri

– ... Sådan är världen och politik har alltid spelat en roll här i livet. Men vi är här för att spela fotboll. Vi vill inte skapa en situation utöver fotbollen och det är orsaken till att vi har tagit det beslutet.

(Klopp kontrollerar att han blir korrekt citerad, för han vill inte skapa felaktiga rubriker. De serbiska journalisterna bekräftar).

# Om Zeljko Buvac 

(Klopp får frågan om han har pratat med sin förre assistent Zeljko Buvac om Röda Stjärnan – och glider skickligt undan)

– Nej, det har jag inte. Däremot har jag haft några serbiska och kroatiska lagkamrater genom åren. Jag kan inte språket, annat än några svordomar. Men dom vill ni inte höra här.

# Om Naby Keita

Managern är glad över att Keita är tillbaka, men har inte fattat beslut om han kommer att bli involverad mot Röda Stjärnan. Henderson är hemma, men är inte långt ifrån en comeback.

# Om rotation efter Arsenal-matchen

– Vänta och se till i morgon. 

Röda Stjärnan v Liverpool spelas tisdag med avspark kl 18:55. Matchen sänds på Viasat/Viaplay.

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer