Rapport: Rutinseger

Bild till nyheten Rapport: Rutinseger
Tillbaka på vinnarspåret efter den pinsamma förlusten mot Röda Stjärnan tidigare i veckan. 2-0 hemma på Anfield mot ett blekt Fulham - tre poäng utan att övertyga spelmässigt.

FÖRSTA HALVLEK:

Efter en kvarts spel kom Liverpools första riktiga målchans. Roberto Firmino och Mohamed Salah kombinerade sig fram in i straffområdet, men Salah kom för nära målvakten vilket innebar att det inte fanns någon vinkel att få in bollen.

Xherdan Shaqiri öppnade matchen piggt, och stod sånär för en fin chipp-assist till Salah, men målvakt Rico stod återigen i vägen.

Fulhams första målchans kom efter knappa halvtimmen när Ryan Sessegnon (bilden nedan) löpte sig fri, men den unge engelsmannen stressade fram ett avslut och missade målet.

Fulhams anfallare Mitrovic satte bollen i nät med bara minuter kvar tills pausvilan, men linjemannen vinkade (felaktigt?) bort målet för offside. Alisson startade spelet snabbt, och en lång pass från Alexander-Arnold lämnade Mohamed Salah helt fri mot Rico och då gjorde egyptiern inga misstag. 1-0 till hemmalaget. Det var bara 13 sekunder från att Fulham satte bollen i mål till att Liverpool tog ledningen.

ANDRA HALVLEK:

Liverpool kom ut i andra halvlek märkbart betryggade av det sena 1-0-målet. De spelade avslappnat och bara ett par minuter in i halvleken satte Shaqiri 2-0 (bilden nedan) efter ett formidabelt inlägg av Andy Robertson.

2-0 var spiken i kistan, och Fulham skapade inte en chans under den tid som var kvar av matchen. Liverpool skapade några halvchanser, men tog det säkra före det osäkra och forcerade inte fram med allt de hade. Jordan Henderson fick komma in och få 20 minuters speltid efter skadefrånvaron, även Naby Keita fick komma tillbaka efter skada, även om det bara handlade om två minuter i matchens slutskede.