VVD ligger lågt i titelracet

Bild till nyheten VVD ligger lågt i titelracet
Mot Fulham gjorde Virgil van Dijk sin tredje match med kaptensbindeln runt armen. Men när det gäller titelracet väljer backbjässen att hålla låg profil.

– Det är något som vi får vänta och se med, säger Virgil till Liverpoolfc.com.

– City är champions och ligans bästa lag, men vi ska försöka att vara så bra som vi bara kan.

– Vi kan inte kolla på de andra lagen, vi vill bara fokusera på nästa match och då har vi Watford borta så det blir tufft.

– Säsongen är väldigt lång. City kommer inte att vinna alla matcher med 5-0 och kommer också att få tuffa matcher, precis som alla andra.

I 2-0-segern mot Fulham i söndags var nederländaren kapten igen, eftersom Jordan Henderson och James Milner startade på bänken. 

Han bildade ännu en gång mittlås med Joe Gomez och hade fullt sjå att freda målet under första halvlek, då Fulham skapade en rad klara chanser.

– Vi är glada över att vi lyckades hålla nollan. Det var väldigt viktigt, speciellt att vi lyckades hålla tätt under andra halvlek. 

– Det var en viktig seger, speciellt inför landslagsuppehållet och efter förlusten i Champions League i veckan.

– Vi vann och spelade ganska bra, speciellt i andra. Det var lite darrigt ibland, men vi höll nollan så det är en skön känsla.

Van Dijks och Gomez framgångar förpassade Dejan Lovren till bänken mot Fulham, medan Joel Matip inte ens var med i matchtruppen. 

Virgil menar också att konkurrensen har ökat ett par snäpp sedan ifjol. 

– Jag är bara glad att jag får spela för Liverpool, det betyder inte så mycket för mig vem jag spelar ihop med. Jag är glad att få vara därute, vi har suveräna mittbackar och att Joel inte ens var med på bänken säger en del om truppen.

– Jag och Joe kommer bra överens även utanför planen och det hjälper oss när vi spelar. Eftersom vi vinner matcher, så vi gör det ganska bra ihop och laget har fått en bättre start än förra säsongen, avrundar 27-åringen.

Van Dijk har nu dragit på landslagssamling där han på nytt ska dra på sig kaptensbindeln för Nederländerna i Nations League-matcherna hemma mot Frankrike (fredag) och borta mot Tyskland (nästa måndag).

3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer