– Sög åt mig som en svamp

Bild till nyheten – Sög åt mig som en svamp
Det är knappast någon hemlighet att Steven Gerrard drömmer om att bli manager för Liverpool en dag, men helst vill han att klubben ska vinna ligan under Jürgen Klopp.

I en intervju med The Guardian berättar 38-årige Gerrard om hur det var att jobba som U18-tränare och samtidigt ha tät kontakt med Jürgen Klopp.

– Jag sög åt mig som en svamp, såg och lärde. Jag följde också med vad han gjorde i tv-intervjuer för att se hur han hanterade olika situationer. 

Efter bara ett år på akademin erbjöds Steven jobbet som manager för Glasgow Rangers, något han inte kunde tacka nej till.

– Jag lärde mig mycket av att förbereda träningar och att leda dessa, att snacka med spelarna en och en och att använda olika spelsystem. Det gav mig ett år med "förarbevis".

– Jag förväntade mig inte erbjudandet från Rangers. Om jag tycker att det kom för tidigt? Troligen. Men när det kommer från en klubb av Rangers storlek så får man bara en chans att vara manager. Jag reflekterade över mina styrkor och vilka jag behövde omkring mig. Den stab som Rangers har gett mig har varit briljant, förklarar Steven.

När han lämnade Liverpool för andra gången i livet tog han med sig Gary McAllister som assisterande manager, förre reservlagstränaren Michael Beale som coach och fystränaren Jordan Milsom till Ibrox.

– Jag kan aldrig bli som Jürgen med hans karisma och energi. Men om jag kan lära något av honom är det till stor hjälp. Om jag skickar sms, ringer eller träffar honom så har han alltid tid för mig.

Klopp startar partyt

Framför allt är Gerrard imponerad över hur Klopp tacklar pressen som manager.

– Du hungrar efter att känna press, det är som narkotika, menar Steven, som också är aktuell med filmen "Make Us Dream."

Trots tre förlorade cupfinaler är det Klopp som startar festen.

– Jürgen är väldigt bra på att koppla av. När matchen pågår är han väldigt emotionell, men så fort det är över kan han koppla ifrån känslorna. Det är därför som han är så bra på att hantera pressen. Efter förlorade cupfinaler är det ändå han som startar festen. I morgon är en ny dag och det är en viktig lärdom. Jag måste leva mitt liv utanför fotbollen och ändå fortsätta att vara manager. Det är svårt, men jag försöker.

– Familjen får mig att slappna av. Att ha tre flickor och en pojke är perfekt för att ta bort tankarna från fotbollen. 

Alla på planeten vet svaret

Gerrard får också frågor om den framtida managerkarriären och givetvis om han vill bli manager för Liverpool en dag.

– Allt är möjligt. Skulle jag vilja bli Liverpool-manager just nu? Nej, jag vill vara Rangers-manager. Jag vill nå framgångar med Rangers. Det är en tight fråga om jag vill bli manager för Liverpool en dag. Jag tror att alla på planeten vet svaret på det.

– Men jag älskar Jürgen Klopp och jag tror att han kan hjälpa Liverpool att vinna Premier League. Jag vet vad det skulle betyda för fansen, som led så mycket 2014. Vi är i en bra sits och jag säger "vi" eftersom jag är ett fan och alltid kommer att vara det.

– Men jag har två lag i mitt hjärta nu: Rangers och Liverpool, avslutar Gerrard.

Källa: Guardian, liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer