Video: Ox hoppas på spel i vår

Bild till nyheten Video: Ox hoppas på spel i vår
Alex Oxlade-Chamberlain har inte gett upp hoppet om comeback innan säsongen är till ända. Här berättar han om kampen för att bli helt återställd.

Den sympatiske 25-åringen drabbades som bekant av en allvarlig knäskada i CL-semifinalen mot Roma i april och är borträknad från spel under hela 2018/19. 

Men själv hoppas Ox på att vara tillbaka på planen under våren.

– Jag skulle gärna spela igen innan säsongen är över. Målet nu är att bygga upp mig ännu mer i gymmet så att jag kan börja löpträna utomhus igen. Jag måste troligen köra med löpträning i två månader, något som inte direkt är någon favorit-träningsform.

– Så fort jag kan börja träna med boll blir det enklare. Jag har redan börjat att slå passningar inomhus, vilket känns skönt. När jag kan börja och träna med boll utomhus kommer jag att känna mig närmare en comeback. 

– Även när jag är tillbaka i full träning så kommer jag att vara en bra bit från toppformen, men det skulle vara trevligt att få spela några matcher innan säsongen är över. Mentalt skulle det vara viktigt att få bevisa att jag klarar det. Därefter hoppas jag på en stark försäsong så att jag kan starta med blanka papper igen nästa säsong.

Alex är också glad över stödet från sin manager.

– Jürgen har betytt mycket för mig. Han ler varje gång jag möter honom. Han är väldigt positiv och har mig i tankarna. När han snackar om laget nämner han också mig, något som är trevligt, speciellt då grabbarna gör det så bra.

– Han vill att jag ska ta tiden till hjälp och har poängterat att vi vet hur länge det kommer att ta, så jag behöver inte bekymra mig för det. Han påpekar att jag måste bli helt skadefri och först då kan vi gå vidare. Det är trevligt att höra.

– Jag har gått igenom en tuff period då jag inte har kunnat göra det jag älskar att göra. Jag har haft skador tidigare också, när jag har fått kämpa. Fansen har påpekat att jag har varit skadat förut och att jag är skadebenägen och inte att lita på. Men här i Liverpool har jag bara fått positiva reaktioner från fansen. Du kan inte be om mer än det.

Se hela intervjun med Ox nedan.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer