– Liverpool behöver en titel

Bild till nyheten – Liverpool behöver en titel
Förre Kop-favoriten Robbie Fowler anser att Liverpool inte bara kan nöja sig med topp 4. – Laget måste börja leverera troféer under Klopp, säger han.

Liverpool ligger på andra plats, två poäng efter Manchester City, efter 12 spelade omgångar och är fortfarande obesegrade – precis som Chelsea.

När två matcher återstår av gruppspelet i Champions League står man också inför en tuff uppgift att fixa en slutspelsplats. Seger borta mot Paris SG på onsdag och saken är biff.

I Ligacupen är det färdigspelat efter 1-2-förlusten mot Chelsea i september och Jürgen Klopps jakt på sin första titel går vidare.

Enligt Robbie Fowler, som hunnit bli 43 år, är det hög tid att laget börjar vinna titlar. 

– Ett mål är att komma så högt upp i ligan som möjligt och Liverpool är ett fantastiskt lag och härliga att titta på, men tiden är inne för att börja vinna saker, säger Fowler till Skysports The Debate.

– Jag tycker att Jürgen Klopp har fått ihop en fantastisk trupp, men ett av problemen är att Manchester Citys trupp är briljant. Det är en sak att få ihop ett suveränt lag, men du måste också försöka nå ifatt dem och sedan haka på i deras svans.

Fowler anser inte att en topp 4-placering är tillräckligt bra för en klubb av Liverpools kaliber.

– Nej, inte för mig. Jag är inte som de fans som jublar över en fjärdeplats. Det är något som kanske ordföranden eller ägarna kan göra, men för mig är det som att fira medelmåttighet. Jag har alltid velat vinna saker.

– Jag vill gärna bli ihågkommen för de titlar jag vann i motsats till de ligaplaceringar jag var med om. Jag har förståelse för att klubbar blir glada över att hamna topp 4, men en klubb av Liverpools kaliber ska alltid vara topp 4.

– Som jag sa tidigare så kommer den en tid där du måste vinna något. Jag bryr mig inte om det är Ligacupen. Folk kanske nedvärderar det, men jag har vunnit en och det är en briljant trofé. Om du tänker på vad du kan vinna som spelare så är det FA-cupen, Ligacupen, Premier League och Champions League. Fyra titlar som är otroligt svåra att vinna, avslutar Fowler.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer