Kalla fakta inför thrillern

Bild till nyheten Kalla fakta inför thrillern
Här hittar du ett gäng intressanta fakta inför SSC Napoli.

# Liverpool har bara förlorat en av sina 23 senaste Europamatcher på Anfield och är obesegrade i sina senaste 18 hemma, varav 13 segrar och fem kryss.

# Liverpool har gjort minst två mål i 14 av de senaste 20 Europamatcherna.

# Mot italienskt motstånd har "The Reds" sju segrar och fyra förluster. I tio av dessa har det blivit mål. Bara AS Roma har lyckats hålla nollan, säsongen 2000/01. 

# En gång tidigare har Napoli gästat Anfield och det var i Europa League 2010/11. Underläge 0-1 vändes till 3-1 efter ett hattrick av Steven Gerrard, som hoppade in efter paus. 

# Roberto Firmino har spelat i samtliga 33 Europamatcher under Jürgen Klopp

# Bobby och Mo Salah har gjort 13 mål vardera för "The Reds" på 20 Europamatcher. Bara Gerrard (30) och Ian Rush (14) är vassare.

# Sedan i början av förra säsongen har Firmino varit involverad i 19 mål i Champions League: 12 mål och sju assist.  

# Salah har gjort 34 mål på sina 37 senaste framträdanden på Anfield i liga- och cup. Han har gjort 24 mål på de senaste 23 på hemmagräs.

# Napoli har spelat sju matcher i England, plus en sväng till Swansea i Wales, och aldrig. Två kryss som bäst. I dessa matcher har de aldrig gjort mer än ett mål.

# Carlo Ancelotti har mött Liverpool som coach nio gånger i karriären. Facit: Sex segrar och tre förluster. Han var boss för AC Milan i Champions League-finalerna 2005 och 2007. 

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer