Rapport: Here we go again!

Bild till nyheten Rapport: Here we go again!
1-0 mot Napoli räckte för att ta sig vidare till vårens Champions League-slutspel. Men jösses vilken nervpärs det blev...

PREMATCH

Vinna-eller-försvinna. Ja, alla kände till förutsättningarna inför detta drama.

FÖRSTA HALVLEK

Den första halvtimmen präglades av att 0-0 var ett perfekt resultat för italienarna och 1-0 suveränt för Liverpool. Inget av lagen ville egentligen släppa till ytor eller blottlägga sig.

Men det var ändå fullständigt rättvist när Mohamed Salah tog emot "stickaren" av Milner i straffområdet och skickade bollen mellan benen på keepern och in i den bortre gaveln i den 34:e minuten. Så vackert och så rättvist.

ANDRA HALVLEK

"The Reds" dominerade eftertryckligt, men slarvade bort målchanser på ett nästan hårresande sätt. Ingen hade väl ens protesterat om det stått 4 eller 5-0 efter 85 minuter med tanke på alla grova missar. I det här skedet gick Napoli dessutom på knäna och Liverpool hade full kontroll på händelserna.

Men på den här nivån är ingenting simpelt. Napoli såg lik förbenat till att skapa dramatik och spänning i slutskedet, eftersom att ett (1) enda mål hade betytt avancemang och sparkat Liverpool ur den finaste av turneringar.

I ett par sekunder såg det ut som att mardrömmen skulle besannas, då inhopparen Milik var framme efter en frispark, men keepern Alisson agerade panter och räddade. Puh!

Därmed slutade Liverpool tvåa i grupp C efter Paris SG med tre hemmasegrar och tre bortaförluster. 

Lottningen till Champions League-slutspel sker i Nyon kommande måndag.

Glöm aldrig: Support and believe!

MATCHFAKTA

Champions League, grupp C

Liverpool – Napoli 1-0 (1-0)

Målet: Mohamed Salah (34)

Gula kort: Van Dijk (avstängd i nästa CL-match), Koulibaly, Salah, Robertson, Mané

Domare: Damir Skomina, Slovenien (bedrövlig)

Publik: 52 015

REDAKTÖRENS BETYG

Alisson 4,5 – Alexander-Arnold 3 (Lovren 90), Matip 3,5, Van Dijk 4, Robetson 3,5 – Henderson 3, Winaldum 2,5, Milner 2,5 (Fabinho 85) – Salah 3,5, Firmino 2,5 (Keita 79 2,5), Mané 2,5 

MAN OF THE MATCH

Okej, okej... Först kände jag Virgil van Dijk men ju mer jag tänker på det: Alisson Becker. Utan brassens världsklassräddning … inget CL-slutspel. Väl investerade £65M. Nån som ens minns Mignolet?


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer