Hyllas i engelsk press

Bild till nyheten Hyllas i engelsk press
Liverpools seger igår innebär att de kan fira jul som serieledare. Nu hyllas Jürgen Klopps mannar i den engelska pressen.

Liverpool vann med 2-0 mot Wolverhampton under fredagskvällen, efter mål av Mohamed Salah och Virgil van Dijk, mittbackens första ligamål för Liverpool. Segern innebär att Liverpool, oavsett resultat i de resterande matcherna under helgen, kommer att fira jul som serieledare. 

Nedan följer en sammanfattning av vad den engelska pressen skrev efter segern:

Chris Bascombe, Telegraph:

"Det finns otroliga kvaliteter offensivt i detta lag, men det är Virgil van Dijk som gör det möjligt för detta Liverpool att lyckas där de andra upplagor som har utmanat har misslyckats. Mittbacken har bevisat sin storhet och har gjort motståndarnas hemmaplaner till sin egen gång efter gång denna säsong."

"Många kommer att uppmärksamma hans mål, men det var i en duell med Adam Traore tidigt i den andra halvleken där han verkligen visade sin klass. Wolves-anfallaren, som är känd för sin snabbhet avvisades utan minsta lilla problem."

"Klopp har skaffat sig tillräckligt med erfarenhet av engelsk fotboll vid det här laget för att inse att varje match, särskilt på bortaplan, är en tuff uppgift - oavsett motstånd. Detta var en uppvisning i hänsynslös fotboll under tuffa förhållanden."

"Wolverhampton har tagit poäng från Manchester City och vunnit mot Chelsea, så det skulle aldrig bli enkelt. Det fanns perioder där Liverpools försvar hotades, men Van Dijk var som vanligt opåverkad. Det känns som att varje match som denna är ett test om detta Liverpool är på riktigt eller inte, och de har nu klarat av ett helt gäng av sådana här typer av test. De har vunnit på arenor som Selhurst Park, Vicarage Road och Turf Moor, platser där poäng så ofta har förlorats av Liverpool-upplagor vars fysiska samt psykiska förmåga inte räckt till."

"Brendan Rodgers och Rafa Benitez lag hade anfallsskraft i form av Luis Suarez och Fernando Torres. De hade den dynamiska mittfältsspelaren i form av Steven Gerrard. De hade dock inte modet och den tekniska briljansen som Virgil van Dijk besitter."

James Pearce, Liverpool Echo:

"Klopps Liverpool är 'the gift that keeps on giving'. Ännu en krigarseger, ännu en clean sheet och ännu ett hinder passerat i jakten på den heliga graal. Liverpool kommer att fira jul i toppen av Premier League, och kvällar som denna ökar tron på att de ska kunna se ner på sina rivaler även långt efter att alla juldekorationer är nerpackade."

"Detta lag är den perfekta kombinationen av finess och fysik. Det finns kvalitet i överflöd, men det finns också en arbetsmoral och en sammanhållning som driver på dem. Detta var deras sjunde raka seger i Premier League, och den säkrades genom hänsynslös effektivitet."

"Klopp har byggt ett nytt Liverpool. Detta lag tar inga onödiga risker, det blir inga galna slutresultat. Nu spelar de med kontroll på riktigt, och vad som var en rejäl svaghet i spelet är nu en utmärkande styrka. Van Dijk var helt fantastisk. Världens dyraste försvarare har under 2018 bevisat att han även är den mest begåvade."

"Det som detta lag har uppnått under den första halvan av säsongen är extraordinärt. 48 poäng efter 18 matcher, varav 11 av dessa var clean sheets, saknar motstycke i klubbens 126-åriga historia. Tre gånger har Liverpool varit etta i Premier League under jul, inget av lagen lyckades att vinna; men de hade inte en trupp som denna.

Neil Jones, Goal.com:

"Det var väldigt passande att just de två målskyttarna var de som fick avgöra efter att ha varit överlägsna på planen under matchen. Liverpool håller på att, om du inte märkt det, utvecklas till ett speciellt lag, och i Salah och Van Dijk har de två av världens bästa spelare. Salahs målform visar inga tecken på att avta, och efter gårdagens mål leder han nu skytteligan i Premier League med 11 mål gjorda, det verkar inte som att han är sugen på att lämna ifrån sig guldskon ännu."

"Van Dijks första ligamål för Liverpool var pricken över i:et för den prestation han stod för. Det kan inte finnas någon annan mittback som kan mäta sig med holländaren just nu. Du får vad du betalar för inom fotbollen, och Liverpool betalade en stor summa för att knyta till sig en väldigt speciell försvarare. Liverpool har gjort en hel del bra värvningar under åren, men få har haft samma effekt på laget. Sju insläppta mål på 18 matcher talar sitt tydliga språk, de tangerade rekordet i Premier League med denna seger."

"Detta var en insats av allra högsta kvalitet, från en spelare som har staplat liknande prestationer på hög sedan han anlände till klubben. Med Van Dijk i den form han visar upp just nu, och med en Salah som gör vad han vill i andra änden av planen - vilka ska stoppa Liverpool just nu? Lagets prestation var inte hundraprocentig i denna match, men sådan är kvaliteten i detta Liverpool, de behöver inte alltid köra på högsta växeln, de vinner ändå.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer