Guardiola om toppmötet

Bild till nyheten Guardiola om toppmötet
Pep Guardiola menar att titelstriden mycket väl kan vara över om Manchester City tappar poäng på torsdag: – Då är det i stort sett omöjligt, säger spanjoren.

Manchester City vann under gårdagen med 3-1 mot Southampton. Segern kom efter att ha förlorat tre av de senaste fyra matcherna i Premier League. Efter matchen fick Pep Guardiola en fråga om vad hans lag måste göra för att komma ikapp Liverpool, och hur han ser på matchen i Manchester på torsdag.

– Vad vi måste göra för att vinna matchen? Vi måste spela bättre än vi har gjort tidigare, förklarade Guardiola till pressen efter segern mot Southampton.

– Du måste röra på benen, använda hjärnan och du måste anstränga dig lite extra för att kunna vinna matcher.

– Vi måste rätta till våra misstag, vi måste analysera dem och lösa dem.

– Liverpool är sju poäng före oss eftersom att de inte släpper in så mycket mål och är i otrolig form efter att ha blivit coachade av Jürgen i fyra år.

– Det är klart att Liverpool kommer att tappa poäng, men säkert inte så många.

– Vi vet att i och med den situationen som Liverpool är i så kommer det att vara över om vi tappar poäng mot dem. Då kommer det i stort sett att vara omöjligt.

– Jag vill vinna Premier League, men då måste vi bli bättre framöver.

Managern kunde inte bekräfta huruvida Kevin De Bruyne, som missade matchen mot Southampton, kommer att bli spelklar till Liverpoolmatchen eller inte. Guardiola trodde dock att Ilkay Gundogan, som även han missade matchen, kommer att vara spelklar tills på torsdag.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer