Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Senaste nytt inför supermötet

Bild till nyheten

Klopp står fortfarande för åsikten att Man City är världens bästa lag.
Se videoklipp + textsammanfattning inför giganternas kamp på Etihad.

# Om Man City

– Det är en normal match mot Manchester City. En väldigt svår match, en av de svåraste du kan spela inom världsfotbollen. Ett riktigt starkt fotbollslag med en outstanding manager. Vi behöver vara modiga och fulla av vilja och ilska, precis som i alla andra matcher.

– För mig är City bäst i världen. Det är min åsikt. Poängen har ändrats lite, men inte förberedelserna. Han (Guardiola) säger att vi är bäst, men det är för stunden. 

– Vi är också ett fantastiskt lag och i god form. Folk säger att vi är favoriter att vinna, men det stämmer inte. Det är bara snack, det är inte realistiskt. 

# Om titelkampen

– När jag passerar folk på gatan går livet på som normalt. Om de gillar hur vi spelar? Helt klart. Men det är brist på respekt att tro att våra supporters redan firar något. 

– Vi är inte samma trupp som för 10-15 år sedan. Världen har förändrat sig. Vi är i en väldigt bra position och fansen är nöjda för att säsongen så här långt har varit speciell.

– Om de är smarta så njuter de fram till sista dagen och sedan får vi se vad det medför.

# Om lagets kvaliteter

– Resultat och prestationer ger självförtroende. Vi har båda delarna. Våra grabbar har kvalitet och så länge vi blandar potential med attityd så kommer vi alltid att ha kvalitet.

– Ryggsäckarna försvann när vi nådde Champions League-finalen. Det var ögonblicket när grabbarna kände att de gjort något speciellt. Vi vann den inte, men resan dit var otrolig. Sedan dess har allt känts annorlunda, det är sant.

# Om Kevin De Bruyne 

(Belgaren tränade idag efter skadan)

– De Bruyne är en fantastisk spelare. Världsklass. Han har ett otroligt inflytande och verkar vara en ödmjuk person också. Jag förväntar mig att han spelar.

– Att sakna honom är ett rejält avbräck. Jag är glad att han är tillbaka och inte allvarligt skadad igen. Jag älskar spelaren. Alla som älskar fotboll borde älska honom.

# Om James Milner

(Milner är aktuell för spel igen)

– Han är tillbaka i träning och tillgänglig, sedan får vi se. Han är väldigt viktig i omklädningsrummet när han inte spelar. Högljudd och snackar mycket vilket är bra, speciellt för dem som som inte pratar språket flytande. Erfarenhet är alltid viktig om du vet hur du ska använda det.

– Hans inverkan på laget är enorm. Om någon tappar kontakten med marken... jag är glad att han är här, han fixar det.

# Om att öka gapet till City

– Om vi låg 10 poäng efter skulle jag då säga att vi inte kan nå ifatt dem? Självklart inte. Det är bara den 3 januari. En viktig match, lite av en "sexpoängsmatch", så de kommer att vara 100 procent motiverade och det är upp till oss att vara redo för det.

# Om Bobby Firminos hattrick

–  Det var trevligt och viktigt för honom. Välförtjänt också. Han är en väldigt, väldigt viktig spelare för oss. Som offensiv spelare behöver han få göra lite mål. 

– Det var lite snack ett tag (måltorka, reds anm) men nu funkar det fint. Han spelar mest hela tiden och det skulle han inte göra om han inte hade så stort inflytande. Han jobbar så hårt för laget och är en viktig bricka i vårt spel.

# Om Solanke och transfers

– Vi snackar inte om transfers eller utlån. Vi får se vad som händer före 31 januari. Jag har inget att säga.

# Om Christian Pulisic

(Ryktades till LFC, men klar för Chelsea för £58M. Lånas dock tillbaka till Dortmund)

– Chelsea har handlat en riktigt bra spelare. En skicklig grabb. Ett bra nyförvärv och en bra deal för Dortmund också.