Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Lovren: – Vi är inte utmattade

Bild till nyheten

Dejan Lovren menar att matchen mot Arsenal var mycket lärorik då laget inte är allt för vana att hamna i underlägen. Kroaten påpekar också att truppen har pigga ben trots tufft spelschema.

Dejan Lovren har fått betydligt mycket mer speltid i december än vad han fick under de första månaderna av säsongen. Tillsammans med Virgil van Dijk har han i december månad bildat mittlås i segrarna mot Manchester United, Wolverhampton, Newcastle och Arsenal. 

Mittbacken menar att det fanns en speciellt sak att ta med sig från storsegern mot Londonklubben.

– Trots att de gjorde det första målet så förändrade vi oss inte spelmässigt. Vi fick inte panik, och det är en av de viktigaste sakerna vi gjorde under matchen. Vi har inte legat under med 1-0 många gånger på Anfield, så det var något nytt för oss. Hur vi agerade var briljant, säger Dejan Lovren till Liverpoolfc.com.

– Det kommer absolut att hjälpa oss i framtiden. Det kommer förhoppningsvis inte att komma så många matcher där vi ligger under, men vi måste vara förberedda på allt. Vi vände många matcher förra året, och jag tror att Liverpool är ganska känt för att göra comeback i matcher. Vi har lärt oss av våra misstag, och kommit tillbaka starkare. Jag tycker att vi kan förbättra oss ännu mer.

Trots ett tufft spelprogram med många matcher tycker Lovren inte att det går att skylla på att det blir för stor påfrestning för spelarna.

– Under tidigare år har det varit väldigt tufft. Förra säsongen var det extra tätt mellan matcherna. Nu har vi lite mer tid, men det förändrar ingenting egentligen. Vi har en stor trupp, en trupp så stor som managern önskar att ha eftersom han vet hur viktigt det är att ta alla poäng man kan under denna period. Då gäller det att använda alla spelarna. 

Lovren får också en fråga om han känner sig piggare eftersom att han inte spelat lika mycket denna säsong. 10 matcher från start har han spelat, jämfört med exempelvis Virgi van Dijk har spelt 26 stycken matcher.

– Ja, jag har lite piggare ben. Men det gäller alla i laget som är redo för spel. Det handlar inte om utmattning, utmattning är bara något som sitter i huvudet. Det är något man måste förstå, och sedan handlar det om att visa karaktär.

Det är nu ett år sedan Liverpool värvade Virgil van Dijk.

– Det har varit ett mycket bra år för honom. Han kom in under vintern, som är den svåraste perioden för en spelare att anpassa sig snabbt. Han gjorde det mycket bra. Han lyckades att hjälpa oss till en Champions League-final, och har haft en fantastisk start på denna säsong. Han kommer att vara viktig för laget i många år.

Lovren menar att han inte måste anpassa sin egna spelstil så mycket beroende på vem han bildar mittlås med i backlinjen.

– Det är inte så stor skillnad, det handlar mer om individuella färdigheter. Alla har sin egen stil, men alla har kvalitet. Det gäller mig själv, Virgil, Joe och Joel.