Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Osäker framtid för Camacho

Bild till nyheten

Rafael Camacho är en av de spelare som kan komma att lämna på lån i januari. Klubben kommer dock inte att stressa fram något beslut gällande spelarens framtid.

Liverpools unge Rafael Camacho ser ut att kunna lämna klubben på lån i januari. Sporting Lissabon ska vara favoriter till att signera spelaren. 

James Pearce i Liverpool Echo skriver dock att Liverpool inte har bråttom att ta ett beslut om 18-åringens framtid. Pearce skriver att det inte kommer att tas något beslut förrän efter måndagens möte med Wolverhampton i FA-cupen. 

Echo-journalisten menar att klubbens beslut beror på hur det går i matchen mot Wolves, en match där Camacho ska ha god chans till att göra debut i. 

Förutom Sporting Lissabon, så ska flera Championship-klubbar ha varit i kontakt med Liverpool gällande spelarens tjänster. Liverpool hoppas att portugisen kommer att skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Det är vanligt att spelare skriver på ett nytt kontrakt för att sedan direkt skickas ut på lån.

Camacho imponerade i somras, där han fick följa med laget på försäsongslägret i USA. Tre gånger under säsongen har spelaren varit med på bänken, dock har han aldrig blivit inbytt. 

Den versatila spelaren, som kan spela högerback, mittfältare och ytter kom till Liverpools akademi 2016 efter att ha blivit släppt av Manchester City. Innan tiden i City spelade han i Sporting Lissabons akademi.