Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Pearce: – Ville inte ha Pulisic

Bild till nyheten

Liverpool Echos James Pearce förklarar varför Christian Pulisic hamnade i Chelsea snarare än i Liverpool.

Christian Pulisic blev under onsdagen klar för Chelsea i en affär där London-klubben betalar 58 miljoner pund. Spelaren kommer att lånas tillbaka till Dortmund för resten av säsongen.

Affären har fått många Liverpoolsupportrar att höja på ögonbrynen; varför satsade inte Liverpool mer för att knyta till sig den unge yttern? Liverpool Echos James Pearce har svaret.

Pearce skriver att Pulisic helt enkelt inte skulle ha varit en startspelare i och med den tuffa konkurrensen i anfallet med spelare som Mo Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané och Xherdan Shaqiri.

"Verkligheten är att Liverpool inte har tänkt på att värva Pulisic efter köpet av Shaqiri för 12,5 miljoner pund i somras", skriver Pearce i Liverpool Echo.

Den schweiziske anfallaren var ett alternativ till Pulisic, och han blev värvad för ett väldigt bra pris. Shaqiri har gjort succé på Anfield. Trots endast 11 starter har han bidragit med sex mål, inklusive den avgörande dubbeln mot Manchester United. 

Pearce skriver att Pulisic fortsatt är en lovande talang hellre än en fullt utvecklad spelare. Han har gjort endast 15 mål på 115 matcher för Dortmund.

"Prislappen var också något som avskräckte. Liverpool ville inte köpa en truppspelare för 58 miljoner pund. De var helt enkelt inte beredda att betala så mycket pengar för en spelare som inte skulle ha en given plats i startelvan och som endast hade 18 månader kvar på sitt kontrakt med Dortmund. Därför hade Klopp inga problem med att Chelsea fick spelarens signatur", förklarar Pearce.