Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Kan inte prata om titeln hela tiden

Bild till nyheten

Jürgen Klopp vill inte höra något snack om ligabucklan.

Liverpool är obesegrade i de 20 första PL-matcherna inför kvällens drabbning på Etihad.

Seger mot City innebär att försprånget till de regerande mästarna ökar till tio poäng – och nio till Tottenham. 

– Det skulle vara väldigt speciellt att vinna ligan, det är klart. Men det är inget som vi måste prata om hela tiden. Du pratar inte om sånt i januari, säger Jürgen Klopp till lokaltidningen Echo.

– Du kan inte vinna titeln i januari, februari, mars eller april. Det skulle vara helt galet. Och du kan inte konstant prata om det som händer i maj heller. 

– Ni (reportrar) måste lugna ner er. Seriöst! Om ni skriver den bästa artikeln nu, och inte i maj, om det händer, så skulle det se dåligt ut. För det är i maj som ni ska leverera ert bästa. Ta ett steg i sänder så kommer allt att gå bra!

Klopp vill att laget ska skriva sin egen historia och slippa jämförelser med andra stordåd från åren 1973-90 då klubben prenumererade på liga- och cupbucklor.

– Jag litar på spelarna till 100 procent, men du kan aldrig känna dig säker. Jag kan inte heller säga säkert att vi kommer att leverera varorna ikväll. Det är alltid en öppen affär. Jag har själv spelat fotboll och vet hur det fungerar.

– Vi har chansen att vinna en ny match. Och det sker inte på grund av de fyra föregående matcherna som vi har spelat. Vi är alla i samma sits. Vi har alla samma inställning, avrundar managern.