Rapport: Första förlusten

Bild till nyheten Rapport: Första förlusten
Manchester City visade att de inte tänker låta Liverpool springa ifrån allt för långt i ligatoppen. De ljusblå vann med 2-1 och blev det första laget att vinna mot "The Reds" i Premier League.

PREMATCH:

Inför matchen var läget tydligt; seger för Liverpool och avståndet ner till Manchester City blev hela tio poäng, och vid förlust skulle det krympa till endast fyra poäng. Matchen har kallats seriefinal, trots att nästan halva säsongen kvarstår.

FÖRSTA HALVLEK:

Liverpool hade under starten av matchen stora problem med att spela sig ur Manchester Citys press. Gång på gång vann City boll på offensiv planhalva.

Efter knappa 20 minuter spel var Liverpool väldigt nära 1-0. Salah frispelade Mané som placerade bollen förbi Ederson, men i stolpen. På returen höll det också på att bli mål efter att Stones rensat rakt på Ederson vilket sånär fick bollen att studsa över mållinjen, mittbacken hann dock precis rensa iväg bollen. Målkamerorna visade att det inte var mer än en ynka centimeter från 1-0 för bortalaget.

Det var en mycket jämn halvlek, det syntes i spelet hos båda lagen att det var mycket nervositet inblandat.

Manchester City skulle dock ta ledningen i matchen. Med fem minuter kvar till paus fick Sergio Agüero bollen i en nästintill omöjlig vinkel vid stolpen, men drog till med ett jätteskott som gick rätt i krysset - otagbart (?) för Alisson.

ANDRA HALVLEK:

Tio minuter in i den andra halvleken bytte Jürgen Klopp ut James Milner och tog in brassen Fabinho istället.

Med dryga timmen spelad fick Liverpool en fin målchans igen, detta efter att City dominerat den första kvarten av halvleken. En missad utrusning av Ederson ledde till att Firmino fick bollen i straffområdet, medan Ederson var på vift hann flertalet City-spelare ner och täckte tillräckligt av målet så att det inte gick att få in den över mållinjen.

Firmino skulle dock få in kvitteringen kort därefter. En svepande boll av Trent Alexander-Arnold mot borte stolpen nåddes av Robertson som spelade fram till en fristående Firmino som med öppet mål enkelt kunde nicka in 1-1.

Manchester City skulle ta tillbaka ledningen relativt snabbt efter kvitteringen. Leroy Sané, en av de bästa spelarna på planen, fick bollen i straffområdet, laddade med vänstern och sköt lågt mot borte stolpen. Skottet gick stolpe in och betydde 2-1 till hemmalaget. Ett mycket fint avslut av tysken.

Med kvarten kvar att spela valde Klopp att byta in Xherdan Shaqiri mot Sadio Mané.

Alisson Becker visade vilket monster han är när han på egen hand löste ett tre- mot tvåläge i Citys favör. Agüero försökte runda Alisson men på något sätt hann brassen ner och räddade. Målvaktens ingripande höll helt klart Liverpool kvar i matchen.

När tiden började rinna ut för Liverpool valde de att börja slå långt in i straffområdet. Problemet med detta var att spelarna som slog in bollarna nästan aldrig lyckades lyfta över den första Manchester City-spelaren.

2-1 blev slutresultatet, och sett till hela matchen var det inte en orättvis seger för Pep Guardiolas manskap.