Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Förtjänade en poäng

Bild till nyheten

Manchester City minskade avståndet till fyra poäng i ligatoppen efter segern på Etihad.
– Vi fokuserar inte på tabellen, menar Gini Wijnaldum.

Liverpools dynamiske mittfältare Gini Wijnaldum menar att matchen på Etihad hade kunnat sluta hur som helst.

– Vi förtjänade en poäng. Vi kunde ha vunnit också, men vi hade lite otur med våra chanser. Det kunde ha slutat med förlust, vilket det också gjorde idag, säger holländaren till Liverpoolfc.com.

– Nu gäller det att behålla självförtroendet och försöka att vinna nästa match.

– Vi skapade flera lägen där de lyckades att rensa precis vid mållinjen. Vi hade också något skott i stolpen. De hade också ett par fina lägen under matchen. Det kunde ha slutat hur som helst. I slutändan hade vi lite otur och de vann matchen.

Trots förlusten är Liverpool ligaledare med fyra poäng, det är dock väldigt lång tid av kvar av säsongen. 

– Vi fokuserar inte på tabellen. Vi kan endast påverka våra egna insatser. Det är omöjligt att påverka andra lags prestationer och resultat i andra matcher. Vi måste fortsätta som tidigare och fokusera på vårt egna spel. Efter att ha gett allt i alla matcher så får vi se hur det ser ut i tabellen.

– Det var självklart att City inte skulle ge upp kampen om ligan. Vi visste att vi skulle behöva ge allt för att ha chans att vinna idag. Tidigare under säsongen har vi haft turen på vår sida i vissa matcher, men idag var det tvärtom. Sådan är fotbollen, avslutar Wijnaldum.