Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Bekräftat: Clyne lånas ut

Bild till nyheten

Liverpool FC bekräftar att Nathaniel Clyne kommer att spendera resten av säsongen på lån hos Bournemouth.

Välinformerade journalisterna Paul Joyce och James Pearce har under dagen rapporterat att högerbacken Nathaniel Clyne kommer att lånas ut till Bournemouth. Uppgifter som senare under kvällen bekräftats av klubben på officiella hemsidan. 

27-åringen har varit involverad i fyra Premier League-matcher denna säsong varav endast en från start. Han fick starta sin första ligamatch för säsongen i segern mot Manchester United i december, och efter det har det blivit tre inhopp under jul-och nyårsperioden.

Clyne kommer troligtvis att få betydligt mycket mer speltid i Bournemouth, som har långtidsskador på försvarsspelare som Simon Francis och Adam Smith. Mittbacken Junior Stanislas fick till exempel vikariera på högerbacksplatsen i matchen mot Watford senast.

Den engelska ytterbacken kom till Liverpool från Southampton 2015, och var länge förstavalet som högerback i klubben. En långvarig ryggskada under förra säsongen ledde dock till att platsen gick förlorad till Trent Alexander-Arnold. Även Joe Gomez, som just nu är skadad, har gått förbi Clyne i rangordningen.

Totalt har Clyne spelat 102 matcher för Liverpool, men endast nio av dem har kommit under de två senaste säsongerna. 

James Pearce skriver i Echo att anledningen till att Jürgen Klopp valde att låta Clyne lånas ut är för att han helt enkelt känner att han har tillräckligt med back-up i och med att James Milner och Fabinho kan spela på den positionen om så krävs. 

Pearce nämner också en ung lovande spelare som alternativ. Ki-Jana Hoover är bara 16 år men kan spela både som ytterback och mittback. Spelaren ska ha imponerat mycket på Klopp efter att ha fått chansen att träna regelbundet på Melwood.